7 värvningar som får Djurgårdsfansen att må fysiskt illa.

7 värvningar som får Djurgårdsfansen att må fysiskt illa.

Minns du Veli-Pekka Kautonen i Djurgården? Inte? I så fall är du inte ensam. Få spelare har gjort så lite avtryck i huvudstadsklubben som han. Den finske backen fick sparken redan efter sex matcher.
Här är sex värvningar till som inte har haft sin bästa tid i Djurgården.

Vjatjeslav Trukhno, f, 2014/15
Gjorde 43 poäng på 50 matcher i allsvenskan med Asplöven, men i SHL hade ryssen inte samma utdelning. Efter 25 matcher hade han bara gjort sju poäng (2+5) och DIF valde att göra sig av med honom. Hamnade i Karlskrona i stället.

Ryan Savoia, c, 2003/04
Hade två säsonger i rad med över 50 poäng i Schweiz (andraligan) innan han kom till Djurgården, men tiden i huvudstaden vill kanadensaren helst glömma. Redan efter sex matcher fick Savoia lämna – och då hade han inte gjort en enda poäng.

Johan Lindström, c, 2002/03
Den förre brynäsaren kan inte beskrivas som något annat än en flopp i Djurgården. Efter tio matcher var det fortfarande en nolla i hans poängkolumn – och då valde DIF att bryta kontraktet.

Andrejs Ignatovics, f, 2001/02
Hade gjorde 20 mål säsongen innan i Danmark, men letten höll helt enkelt inte måttet i SHL. Det blev bara sex poäng på 47 matcher – och Ignatovics var petad under delar av säsongen.

Veli-Pekka Kautonen, 1996/97
Han kom, han spelade sex matcher – och han försvann. Förväntningarna var höga på den finländske backen när han kom till Djurgården, men dessa var han inte ens nära att motsvara. Efter sex poänglösa matcher bröts kontraktet.

Kyle Klubertanz, b, 2011/12
Gjorde visserligen en del poäng i DIF-dressen, men många djurgårdare minns honom framförallt för de många misstagen, särskilt i kvalserien. Värst var det efter att han tappade pucken i en match mot Timrå, och Medelpadslaget kunde avgöra. Därefter fick han ta emot hot och DIF-backen tvingades ha vakter omkring sig.

Mikko Konttila, f, 1999/2000
Ingen superflopp, men tiden i Djurgården kan inte beskrivas på annat sätt än en missräkning. Hade två raka säsonger i Finland med 26 poäng, men i Djurgården gjorde han bara ett enda mål på hela säsongen – och det är förstås för lite för en offensivt skicklig forward. Gjorde inte en enda poäng under hela slutspelet.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.