7 värvningar som alla FBK-supportrar vill radera från sitt minne.

Ibland blir det rätt, ibland blir det fel – och ibland blir det jättefel. Färjestads värvningar inför säsongen 2013/14 tillhör den sistnämnda kategorin. Devin DiDiomete, Dave Liffiton och Garrett Stafford gjorde tillsammans 37 matcher, innan de till slut fick sparken.
Här är ytterligare fyra importer som Färjestad hade klarat sig bättre utan.

Devin DiDiomete, f, 2013/14
Spelade till sig ett kontrakt efter provspel. Men bara fem veckor senare sparkades han – och många ställde sig frågande till varför han fick kontrakt överhuvudtaget.

Garrett Stafford, b, 2013/14
Garrett vem? Han spelade i Färjestad för två år sedan, men många har redan glömt Staffords närvaro i SHL. Och det är inte särskilt konstigt. Den amerikanske backen sparkades efter tolv matcher, och i en intervju med Värmlands Folkblad sa Jörgen Jönsson, som var sportchefen som värvade Stafford:
– Nu har man blivit av med Stafford, han var ju en katastrofvärvning. Stafford kontra Nygren är ju som dag och natt, en spelare betyder mycket.

Dave Liffiton, b, 2013/14
Hur var egentligen FBK:s scouting inför 2013/14? Liffiton fick precis som Stafford och DiDiomete lämnar klubben innan säsongen var över. Spelade bara 13 matcher men lyckades ändå vara -9 i plus/minus-statistiken.

David Cullen, b, 2007/08
18 matcher. Mer än så blev det inte för Cullen, som inte kan beskrivas som något annat än en flopp. Hade mer än 450 AHL-matcher i bagaget, men i FBK hade han svårt att ta plats. Noterades för fyra assist.

Luciano Aquino, c/f, 2014/15
Två raka säsonger med mer än 70 poäng i österrikiska ligan och beskrevs som ”kvick, rapp och irrationell” när han kom. Efter 24 matcher skulle klubbledningen nog beskriva honom på ett annat sätt. Bara tre mål från Aquino och han fick sparken.

Antti Pihlström, f, 2009/10
Oerhört talangfull spelare som kom till FBK från Nashville, men tiden i Karlstad är förmodligen den värsta i Pihlströms karriär. Han skulle vara Färjestads största offensiva hot, men efter endast tio poäng (4+6) på 43 matcher fick FBK-ledningen nog och sparkade finländaren. Har därefter spelat fem VM-turneringar (ett guld) och ett OS med Finland.

Vadim Slivchenko, f, 1999/00
Ukrainaren hade gjort kring 60 poäng tre säsonger i rad i Österrike, men i FBK fick man aldrig se forwardens offensiva kvalitéer. Sparkades efter bara 17 matcher och gick i stället till allsvenska Hammarby.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.