7 värvningar Skellefteåfansen skrattar åt i dag.

Skellefteå spelar sin sjätte raka final och har dominerat svensk hockey.
Men även den bästa kan göra misstag.
Här är sju misslyckade Skellefteåvärvningar under de senaste tolv åren.

Jan Novak, b, 2007/08
Värvades för att bli försteback i laget, men den tjeckiska landslagsmannen motsvarade inte förväntningarna. Efter tio matcher fick han sparken, då hade han producerat en assist och var -7 i plus/minus-statistiken.

Mikko Lehtonen, f, 2014/15
Gjorde supersuccé säsongen 2010/11 i Skellefteå – 58 poäng på 55 matcher. Men när han fyra år senare värvades tillbaka blev utgången den motsatta. Levde inte upp till förväntningarna och efter 25 matcher och nio poäng lämnade han för spel i Örebro.
mikkoFoto: Bildbyrån.

Antti Virtanen, f, 2006/07
Ännu en import som inte blev långvarig i Skellefteå. Hade gjort 30 poäng eller fler fem säsonger i rad i Finland innan han kom till Skellefteå – men där fick han inte spelet att stämma. Lämnade efter nio matcher (3 poäng).

Ryan Vesce, f, 2012/13
Hade meriter från NHL och var lagkapten i AHL-laget Worcester Sharks. Hade även en KHL-säsong där han nästan snittade en poäng per säsong, men poängproduktion är inte något Skellefteåfansen förknippar med amerikanen. Efter 22 SHL-matcher och sex poäng gick han till finska Blues.

Miroslav Kovacik, f/c, 2007/08
Värvades i slutet av säsongen, men gjorde inget avtryck. I Västerbottens Folkblad kallades Kovacik för ”statist” efter att ha gått poänglös från kvartsfinalserien mot HV71.

Markku Tähtinen, c, 2006/07
Beskrevs som en förstecenter när han värvades till Skellefteå och förväntningarna var höga. Men Tähtinen kan inte beskrivas som något annat än en flopp. Var stundtals utanför laget och gjorde bara 12 poäng i grundserien. Sedan 1 poäng på 10 kvalseriematcher.

Carl-Johan Klint, mv, 2004/05
Säsongen innan hade Skellefteå chansen att gå upp i SHL, men en orsak till det misslyckade avancemanget var Hammarbys målvakt Carl-Johan Klint – som storspelade när lagen möttes. Vad gjorde Skellefteå då? Jo, de värvade Klint, men det blev bara en säsong i Västerbotten innan Klint flyttade hem till Bajen. Han fick bara stå 19 matcher och statistiken imponerade inte.

Gilla Sportbibeln om du också gillar SHL.