7 spelare som Modo borde värva omedelbart.

Modo åkte ur SHL och nu börjar resan tillbaka.
Då krävs flera nya spelare – och här sju nyförvärv som skulle kunna lyfta Övikslaget.

I och med degraderingen till Hockeyallsvenskan kommer Modo att tappa mängder av spelare. Victor Olofsson går till Frölunda, Emil Pettersson ryktas vara på väg till samma klubb, Gustav Possler är enligt Expressen klar för Djurgården och Noah Welch jagas av flera SHL-klubbar. Därför måste Modo nu plocka in flera nya spelare för att kunna vara med i jakten på en SHL-plats nästa säsong – och här sju spelare som skulle kunna lyfta Övikslaget.

Jens Jakobs, forward
31-åringen fick chansen i Linköping under säsongen och där gjorde han det bra. Svarade för tre poäng på sex slutspelsmatcher, men det räckte inte för ett nytt kontrakt. Har flera gånger tidigare visat att han kan leverera i Hockeyallsvenskan. Har fem allsvenska säsonger där han har gjort 32 poäng eller fler.

Jesper Jensen, center
Hade en skadefylld säsong i Rögle och spelade endast 17 matcher (gjorde fyra poäng). I dagsläget oklart om han blir kvar i Ängelholmsklubben. Har bevisat att han håller hög allsvensk klass. Gjorde 38 poäng säsongen 2013/14 och följde upp det med att göra 48 poäng i fjol. Dansk landslagsman.

Martin Röymark, forward
Norsk landslagsman som har gjort sex SHL-säsonger (Frölunda, Timrå och Färjestad). En hårt arbetande forward, som är oerhört jobbig att möta. Skulle kunna få en större roll i Modo än vad han har haft i FBK de senaste säsongerna.

Adam Schmidt, forward
25-årig amerikan som har öst in poäng i Vita Hästen den gångna säsongen. Kanske ligans snabbaste skridskoåkare och vet vad som krävs i Hockeyallsvenskan. Vill ta steget upp i SHL, men om det inte dyker upp något i högstaserien kan Modo behöva en offensivt skicklig spelare som Schmidt.

Alexander Deilert, back
Har inte lyckats slå igenom i SHL, men har gång på gång imponerat i allsvenskan. Slutade femma i backarnas poängliga den gångna säsongen med sina 29 poäng på 44 matcher. Var dessutom assisterande lagkapten i Mora, och sitter på ett utgående kontrakt. Något för Modo?

Lucas Sandström, forward
Ytterligare en forward som har imponerat i Hockeyallsvenskan. Den energiske forwarden vann den interna poängligan i Björklöven med sina 33 poäng på 49 matcher. Har som mest gjort 36 poäng under en säsong i allsvenskan.

Johan Nilsson, forward
En offensivt skicklig spelare som är född i Örnsköldsvik och har tidigare spelat i Modo, och har säkerligen ett stort hjärta kvar för klubben. Har de tre senaste säsongerna snittat drygt 20 poäng per säsong i BIK Karlskoga, men har meddelat att han inte blir kvar i klubben.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.