7 otroligt usla värvningar i Rögle.

7 otroligt usla värvningar i Rögle.

Rögle har gjort en del usla värvningar genom åren, men frågan är om de inte satte något form av rekord inför säsongen 2012/13? Ängelholmsklubben skulle rusta inför återkomsten i SHL och gjorde det med att värva ett gäng trötta importer som hade sina bästa år bakom sig.

Tom Preissing och Martin Strbak fick båda sparken knappt tre månader in i säsongen. Här är ytterligare fem värvningar som floppade i Rögle.

Tom Preissing, b, 2012/13
Med sex säsonger bakom sig i NHL trodde Rögle att de hade gjort en kanonvärvning, men oj så fel man kan ha. Knappt tre månader in i SHL fick Preissing packa väskorna och flytta hem.

Martin Strbak, b, 2012/13
Värvades tillbaka till SHL, men åldern hade tagit ut sin rätt på 37-åringen. Rögle valde att spela egna juniorer i stället för den NHL-meriterade slovaken. Efter 23 matcher hade han gjort en assist och då fick Rögle nog och sparkade honom. 

André Deveaux, f, 2014/15
Har på något sätt blivit synonym med floppvärvning efter hans brutala överfall på Västerås Per Helmersson. Kanadensaren, som kom till Rögle i december 2014, sparkades efter golfsvingen och har inte spelat hockey efter den händelsen. 

Kelsey Tessier, c, 2015/16
Spelade i Rögle säsongen 2013/14 och öste då in poäng. Inför årets säsong värvade klubben tillbaka kanadensaren – men det skulle man aldrig ha gjort. Hade svårt att ens ta en plats i laget och sparkades efter bara tio matcher. 

Stanislav Meciar, b, 1994/95
Att han spelade VM med Tjeckien 1994 har alla Röglesupportrar fortfarande svårt att tro. Gjorde en poäng på de 16 matcher han fick i klubben. 

Rich Hansen, f, 2007/08
Här kan vi snacka felscoutning. Hade visserligen öst in poäng i CHL, men höll inte alls måttet för SHL. Långt därifrån. Efter 14 matcher (ett mål och två assist) fick den långsamme amerikanen lämna Rögle. Gjorde tre matcher med Kristianstad innan han flyttade tillbaka till andra sidan Atlanten. 

Marc Cavosie, c, 2006/07
Beskrevs som en smart center när han kom, men fick det inte alls att stämma i Rögle. Inte ett enda mål på 27 matcher och var kritisk mot tränaren Bobo Simonesen i pressen – och sparkades.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler artiklar om Rögle i Facebook-flödet.