6 spelare som Färjestad borde värva omedelbart.

Färjestad åkte ur i kvartsfinal mot Luleå och har rensat rejält efter uttåget. Nu väntar ett hårt jobb för sportchefen Leif Carlsson då klubben i skrivande stund bara har en målvakt, fem backar samt sju forwards på kontrakt över nästa säsong, och då är nyförvärven Anton Grundel och Marcus Nilsson inräknade.

Här är sex intressanta spelare som skulle kunna göra stor nytta för Färjestad:

Mikael Wikstrand, back
Efter en turbulent höst gick Ottawa till slut med på att låna ut Wikstrand till Färjestad. Gjorde 17 grundseriematcher med FBK och fem i slutspelet. Blev bara bättre och bättre, men framtiden är oviss för den 22-årigen. FBK hoppas förstås kunna knyta till sig Wikstrand på något sätt.

Kristian Näkyvä, back
Varför inte ge sig in i jakten på Kristian Näkyvä? Finländaren har den här säsongen spelat AHL-hockey med Milwaukee Admirals. Nu är Näkyvä på väg tillbaka till SHL och enligt SVT ska Luleå, Linköping och Frölunda vara intresserade.

Stefan Stéen, målvakt
Justin Pogge har lämnat och då behöver Lars Haugen någon som kan utmana honom. Enligt MrMadhawk blir det Växjös målvakt Stefan Stéen – och det skulle vara en bra värvning. Stéen är i en bra ålder (23) och är ursprungligen från Värmland (Sunne). Kan mycket väl få en nytändning av ett miljöombyte.

Toni Rajala, forward
Hade inte sin bästa säsong i Luleå i år, men i Karlstad vet man var finländaren kan. Förra säsongen gjorde han 27 poäng på 32 grundseriematcher för Karlstadslaget. Leif Carlsson har tidigare berättat för NWT att han hört med Rajalas agent, men ”då var det Schweiz som gällde”. Kan Färjestad övertala Rajala att tänka om och flytta till Karlstad får de en spelare som mycket väl kan göra över 40 poäng på en säsong.

Rhett Rakhshani, forward
Hade vissa skadeproblem den gångna säsongen, men när han väl var hel och frisk levererade han. Visade för två år sedan att han kan kliva fram när det som bäst behövs – då han gjorde fyra mål för Växjö i finalserien mot Skellefteå. Är dessutom rightare och det kan FBK behöva, som just nu bara har två högerfattade forwards.

Erik Christensen, forward
Kontraktet med HV71 har gått ut och det är oklart om det blir någon fortsättning. En skadefylld säsong gjorde att kanadensaren inte kom upp i sin fulla standard i år, men säsongen dessförinnan var han en av ligans klart bästa centrar. En hel och frisk Christensen skulle vara en kanonförstärkning för vilket SHL-lag som helst.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.