Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

6 anledningar till varför Leksand chockar – och går till slutspel

Leksand har radat upp förluster på försäsongen. De har endast vunnit två av nio matcher så här långt och ingen tror att Leksand ska sluta något annat än toksist i SHL.
Det här är inte första gången Leksand är uträknat. Förra säsongen var det exakt samma sak och då slutade det med supersuccé och SHL-avancemang.
Här är sex punkter som talar för att dalalaget kan upprepa den bedriften och ta sig till slutspel:

Per-Erik Johnsson
Alla lag skulle behöva en mysig värmlänning som petar in prillor stora som puckar till frukost. Är det någon som kan hantera media i motgång och få ett nederlagstippat lag att fungera är det ”Perra”. Det bevisade han om inte annat i fjol.

Målvaktssidan
Ett bra lag byggs bakifrån brukar det heta – och är det någon position som Leksand har det gott ställt på är det just målvaktssidan. Med Atte Engren och Henrik Haukeland har de ett av SHL:s mest intressanta målvaktspar.

Slår ur underläge
INGEN tror på Leksand – och just det är något som talar till klubbens fördel. Att slå ur underläge är många gånger positivt och Leksand har precis allt att vinna. Som ”Perra” har sagt: ”Man kan inte sjunka lägre än 14:e plats”.

leksandFoto: Bildbyrån.

Sammanhållningen
Efter att ha blivit nedskrivna under en hel försäsong är det ”vi mot världen-känsla” i Leksand och det gör ofta gruppen ännu starkare. Dessutom är ”Perra” expert på att svetsa samman lag – och det kan räcka långt.

Fansen
Få, om ens något, SHL-lag har så många, och så hängivna, fans som Leksand. Med det blåvita stödet på läktarna runt om i Sverige kan spelarna ta ut sig några extra procent.

Fjolåret
Att vara uträknade och utskrattade är inget nytt för Leksand. I fjol var det samma sak och då avslutade man säsongen med att ta klivet upp i SHL. Med det i färskt minne vet spelarna att det går att ”göra det omöjliga”. Är det något lag som vet hur man överraskar de så kallade experterna är det Leksand.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

Läs mer om...