5 spelare som HV71 borde värva omedelbart.

Utslaget i kvartsfinal för sjätte året i rad – nu bygger HV71 för att gå ännu längre.
Stommen till nästa år är klar, men några viktiga pjäser saknas.
Här är fem spelare som skulle kunna hjälpa Jönköpingsklubben att ta nästa steg.

HV71 har för vana att åka ur i kvartsfinal de senaste åren. Sex säsonger i rad har den anrika klubben åkt ur i kvartsfinal – men till nästa år hoppas förstås klubben kunna gå längre. När det gäller spelartruppen är stommen redan klar. De har en målvakt, sex backar samt 13 forwards på kontrakt. Klubben har redan värvat Andreas Borgman från Västerås samt plockat in Stephan ”Lillis”Lundh som assisterande tränare. Men ytterligare några nyförvärv behövs, och här är fem spelare som definitivt skulle krydda HV71:s laguppställning.

Mattias Karlsson, back
Spelade fyra år i HV71 innan han inför den här säsongen lämnade för spel med KHL-laget Severstal Cherepovets. Har hus i Jönköping, och skulle helt klart stärka upp backsidan, som blandade och gav en hel del under den gångna säsongen.
30-åringen gjorde tolv poäng i KHL den här säsongen och har nu ett utgående kontrakt.

David Ullström, center
En spelare som den snackas om i Jönköping varje silly season känns det som – men helt klart skulle det vara en drömvärvning eftersom Ullström har HV71 som moderklubb. Efter tre år i Nordamerika har 26-åringen de tre senaste säsongerna spelat i KHL. Gjorde 28 poäng på 37 matcher med Sibir Novosibirsk, och har utgående kontrakt. Vill han fortsätta i Ryssland eller vända hemåt?

Calle Ridderwall, forward
Precis som Ullström har Ridderwall utgående kontrakt med Sibir Novosibirsk. Gjorde 17 mål säsongen 2014/15 i HV71 och många HV-fans skulle jubla om 27-åringen valde att flytta tillbaka till Jönköpingsklubben igen. Bra skridskoåkare och väldigt skicklig offensivt. Vann poängligan i tyska ligan 2012/13.

Andreas Falk, center
Andreas Falk har hunnit bli 33 år, men skulle ändå vara en bra förstärkning för HV71. Spelade i klubben 2006 till 2012 och var med och vann två SM-guld, men har därefter spelat i tyska Kölner Haie. En smart center, som är väldigt nyttig i boxplay. Har utgående kontrakt med Köln.

Linus Söderström, målvakt
Erik Ersberg fick inte något nytt kontrakt av HV71, och enligt Jönköpings-Posten kan Linus Söderström, 19, fylla den luckan – och det låter som en bra värvning för HV71. Söderström lär vara revanschsugen efter att inte ha fått något nytt kontrakt av Djurgården. Söderström imponerade i JVM och skulle säkert kunna utmana Fredrik Pettersson-Wentzel om förstespaden.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.