Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

5 anledningar till varför Frölunda tar hem SM-guldet – igen

Drygt fem månader har gått sedan Frölunda besegrade Skellefteå på bortaplan och tog klubbens första guld på elva år. Nu går göteborgarna för att bli den tredje klubben under 2000-talet att försvara ett SM-guld i hockey – och de kan mycket väl lyckas med det.
Här är fem saker som talar för att Frölunda får fira ännu en titel på Götaplatsen i vår.

Nyckelspelare kvar
Det har snackats om att Frölunda har tappat många spelare – och visst är det så, men många av de viktigaste är kvar, som härföraren Joel Lundqvist, slutspelets MVP Johan Sundström, guldmålvakten Johan Gustafsson och backgiganten Henrik Tömmernes.

Joel Lundqvist
Det finns vinnarskallar och sedan finns det Joel Lundqvist. Frölundas lagkapten leder sitt lag på ett föredömligt sätt i alla lägen och med honom i omklädningsrummet finns det ingen risk att det infinner sig någon mättnadskänsla.

joelFoto: Bildbyrån.

Powerplay
Med ett fungerande powerplay kan man vinna mästerskap, och det bevisades inte minst i fjol. Frölunda gjorde mål på drygt 27 procent av sina powerplaychanser förra säsongen, och med nya spelare som Jonathan Sigalet, Victor Olofsson samt Simon Hjalmarsson finns det inget som talar för att den siffran ska bli sämre den här säsongen.

Roger Rönnberg
2010/11 tog Rönnberg Juniorkronorna till JVM-guld, och nu kan han även lägga ett SM-guld till meritlistan – och det är ingen tillfällighet. Rönnberg är driven och tävlingsinriktad, och att det blev guld i fjol är inget som får honom att slappna av – snarare tvärtom.

Publikstödet
Som vanligt vann Frölunda publikligan förra säsongen – och allt talar för att de gör det i år igen. Med Goa Gubbar och resten av Scandinavium ska det mycket till för att motståndarna ska ta poäng av mästarna i Göteborg.

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

Läs mer om...