Kennet Anderssons fina kupp under enorma hyllningarna

Bologna glömmer aldrig sina svenska hjältar Kennet Andersson och Klas Ingesson. De båda blev enormt hyllade av supportrarna i helgen.
– Det är alltid otroligt att få komma tillbaka, säger Andersson som var på plats.

För 20 år sedan skrev Kennet Andersson på för Bologna och gjorde 114 matcher och 33 mål där. För det har svenske legendaren för alltid blivit ihågkommen i den italienska staden. I helgen firades 20-årsjubileumet med pompa och ståt när Andersson återvände till hemmaarenan Stadio Renato Dall’Ara.

Inför matchen mot Atalanta hyllades Kennet Andersson enormt av Bolognafansen.
– Det här är en fantastisk stad, den lyckas alltid överraska mig. Det är alltid otroligt att få komma tillbaka till Dall’Ara. Jag kanske tyckte att det var för otroligt och jag kanske gjorde bort mig för jag visste inte vad jag skulle säga, säger Andersson till lokaltidningen Corriere di Bologna.

Den italienska tidningen beskrev hyllningarna från fansen som en översköljning av kärlek och han överöstes av sånger. Sedan bjöd Andersson även på en fin hyllning själv. När svenske legendaren gick runt för att ta emot hyllningarna bar han runt en flagga med den bortgångne Bolognaspelaren Klas Ingesson.
– Jag bär alltid med mig honom, även här i Bologna är han en ständig närvaro i mitt liv, säger Andersson om gesten som berörde alla på plats.

LÄS MER: Här tar Kennet Andersson ut de 11 bästa han spelat med.

Se när Kennet Andersson hyllas av Bologna-fansen:

 

Se en italiensk intervju med Kennet Andersson här:

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.