Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svenska barnens speciella möte med Zlatan: ”Bästa intervjun på tio år”

Zlatan glömmer aldrig var han kommer ifrån. Så när två svenska barn från Rosengård, via SvD Intervju, fick en timmes intervju med superstjärnan blev det stor succé.

Det är inte det lättaste att få en exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic. Men när SvD Junior skickade sina två unga reportrar Arbnor, 10, och Shenasi, 11, till Manchester så fick de två barnen från Rosengård en timmes intervju med sin stora idol.
– Det var bra, men pirrigt. Han är min idol, säger Shenasi till Sportbladet.
– Vi var lite rädda att han skulle bli arg om vi ställde samma frågor som alla andra så vi valde att göra lite andra frågor istället, säger Arbnor.

Det blev frågor om allt möjligt i intervjun som man kan läsa i barntidningen SvD Junior som släpps på tisdag. Zlatan hade även ett viktigt budskap till barnen, att aldrig sluta tro på sig själva, när han fick frågan om hur han själv var som tioåring.
– Jag tror inte det var någon som trodde eller tyckte att jag skulle bli något. Jag var den enda som visste det men det var inte viktigt för mig vad andra tyckte. Det viktigaste var att jag visste. När jag kom till MFF var det många som som sa att jag inte skulle lyckas och jag var den sista som kom upp i laget. Men vad hände? Jag är på topp och de är någon annanstans, jag vet inte var. Vem säger att alla andra vet allting? Det viktigaste är vad ni tycker och tror på, säger Zlatan till SvD Junior-reportrarna enligt Sportbladet.

Självklart blev det även frågor om den stundande julen och barnen undrade vad Zlatan önskade sig i julklapp när han var barn.
– Jag ville ha många julklappar, inte bara en. Jag ville ha allt det fina jag inte kunde få. Men jag kunde inte få många julklappar. Istället har jag hämtat hem alla nu. Men vad vill man ha när man är från Rosengård? En fin bil, det ville jag ha. Nu har jag många fina bilar. I dag vill jag inte ha så många julklappar. Nu tänker jag vad jag vill ge till mina närmaste, mina barn och så. Jag vill ha glädje, kärlek, lugn och ro. Det är det jag vill ha, säger Zlatan i intervjun.

Intervjun blev en stor succé för barnen och även för Zlatan som enligt SvD ska ha sagt att det var den bästa intervjun på tio år.

LÄS MER: Zlatan ryter till mot ungdomsfotbollen: ”De pressar för mycket”.

Se barnens intervju med Zlatan Ibrahimovic här:

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.