Därför är Mesut Özils monstersäsong bäst någonsin i PL.

Ett oinspirerat Arsenal har halkat efter titelstriden och riskerar även att missa Champions League-spel. Men man kan inte skylla den bittra våren på Mesut Özil i alla fall.

Tysken leder assistligan med 18 noteringar den här säsongen. Men det hade kunnat vara ännu mer med bättre avslutare framför sig. I helgens frustrerande 0-0-möte med Sunderland skapade Özil tre målchanser under den första halvleken. Och det är där storheten ligger.

OzilGOAT

Den här säsongen har Mesut Özil skapat så mycket som 135 målchanser, enligt statistiktjänsten Opta, siffror som gör 27-åringen till en av de bästa spelfördelarna i Premier League någonsin. 135 målchanser är fler än vad någon enskild PL-spelare skapat sedan säsongen 2003-04, det året Opta började samla in statistik, och Özil har även tre matcher kvar att producera på.

Under den här säsongen är Arsenalmittfältaren överlägsen sina konkurrenter. Bakom kommer Christian Eriksen på 105 skapade chanser, Dimitri Payet 102, Willian 75 och Kevin De Bruyne 71. Tänk bara om Özil haft en livsfarlig målspottare framför sig.

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.