Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Skulle slåss med kanadensaren – på restaurang

När Börje Salming kom till NHL blev han genast utmanad på isen. Redan i den andra matchen hamnade Toronto-legendaren i slagsmål. Men enligt Börje själv, så var han inte hälften så tuff som storebror Stig.
I Sportbibelns nya hockeypodcast (ladda ner och lyssna i iTunes här) berättar Börje om en incident mellan Stig och Kanadas skyttekung Phil Esposito.
– Jag tror det var VM 1977 och då hade brorsan och Esposito haft en massa kubbningar under match. Och så bodde dom på samma hotell. Brorsan är ju gammal raggare från Kiruna som har slagits hur mycket som helst på parkerna. Esposito slogs inte så mycket, han var ju mer målspottare, berättar Salming.
Men det hindrade inte Esposito från att spela tuff.
– När dom kom till hotellet hade Esposito och kanadensarna suttit där och skrek ”Chicken Swede”. Då hade brorsan bara ”jaha, okay, let’s go!”. Så mitt i restaurangen skulle de börja slåss, men då kom några kanadensare och ”nej, nej, nej, nej” och stoppade det. Så det blev ju inget. Han hade ju slagit ihjäl han. Brorsan är ju skittuff, han hade slagit ihjäl han.

Historien om Stig och Esposito är bara en av många anekdoter som Börje Salming bjuder på i det första avsnittet av Sportbibelns hockeypodcast med Bjure & Erland.

Lyssna här (eller ladda ner och lyssna i iTunes):

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

Läs mer om...