Alexander Isak – ”Det krävs för att Sverige ska lyckas i EM”

Svenska landslagets yngsta målskytt genom tiderna har siktet inställt på EM. Nu berättar han vad som krävs för att Sverige ska lyckas i turneringen, vilka motståndare som vi måste se upp med och samarbetet med iQ fuel för att ta fram en ny generation av sportdrycker.

Alexander Isak är en av Sveriges starkast lysande fotbollsstjärnor. På bara några år har han gått från att vara en hyllad talang i Allsvenskan till att ösa in mål i den spanska högsta divisionen för Real Sociedad.

Nyligen var han en av lagets mest tongivande spelare när ”La Real” vann Copa Del Ray och därmed säkrade sin första pokal sedan 1987.

Men när vi skriver slutet av april 2021 börjar fotbollsvärldens fokus sakteligen flyttas från inhemska ligor och cuper för att istället fästa sin blick mot Fotbolls EM 2021.

Efter Sveriges något oväntade framgångar i VM i Ryssland är förväntningarna på de blågula skyhöga. Många här hemma hoppas nu på att Alexander Isak ska leda ännu ett lag som ökenvandrat länge till fornstora dagar och nya titlar.

Själv lyfter den unga stjärnan fram kollektivet som nyckeln till framgång i turneringen.

– För att Sverige ska nå långt i EM krävs ett formstarkt lag, en bred trupp och ett stark kollektiv, säger Alexander Isak.

Sverige är i samma grupp som Spanien, Slovakien och Polen. Det är en tuff uppgift men Isak tror på avancemang när han tippar vinnare för tävlingen.

– Självklart tror jag på Sverige men förutom det tror jag att Frankrike som regerande världsmästare är goda kandidater till att nå långt, säger han.

Med EM-sommaren runt hörnet har Alexander Isak slagit sig samman med iQ fuel och skapat två nya sportdrycker som på riktigt kan hjälpa atleter på alla nivåer.

iQ fuel FOCUS är nästa generations funktionella dryck, utan socker, koffein eller taurin. FOCUS är istället fulladdad med rosenrot och ginseng och passar i samband med alla fysiska aktiviteter eller närsomhelst som du känner att ditt fokus sviker.

iQ fuel HYDRATE är en ny vätskeersättning som ger rätt återhämning med elektrolyter, vitaminer och salter.  HYDRATE är framtagen för elitidrottare på högsta nivå men passar även efter en varm dag i solen om du känner dig uttorkad.

– Jag har tillsammans med iQ fuel skapat två nya smaker inför sommaren och EM. Deras drycker har ett väldigt bra innehåll och är något jag kan stå bakom, det är den bidragande faktorn till att jag valde att hoppa på idén, säger Alexander Isak.

Få våra nyhetsbrev!