Svenskan tröttnade på tv-kaos – har nu styrt upp OS-jättefest: "Det är helt galet!"

Svenskan tröttnade på tv-kaos – har nu styrt upp OS-jättefest: ”Det är helt galet!”

Linda Molin älskar hästar och ridsport, men har inte Viasats kanaler som visar hästfesten i OS. Då kom svenskan på en snilleblixt och tog tag i saken med egna händer. Till fredagens OS-final i hästhoppning har hon nu bjudit in till jättefest på en sportbar i Linköping.
– Jag tänkte att jag nog kan dra ihop några till som vill gå dit med mig och ta en bit mat innan. Jag bokade 25 platser och lade upp ett Facebook-event. Platserna var slut inom 40 minuter och dagen efter hade jag 60 anmälda! Då ringde jag baren och ökade antalet platser, men de var tveksamma. Kunde detta verkligen vara möjligt? Till slut bokade vi 80 matplatser och en lounge för drop-in. Och under kvällen kom det in ytterligare 40 anmälningar, säger Linda Molin till sajten hippson.se.
– Jag ringde igen och frågade hur många platser de kunde skrapa fram. Alex (anställd på sportbaren) bara gapskrattade och sade att han under sina 20 år i branschen aldrig ens hade varit i närheten av en sådan uppslutning. Vadå VM-final i fotboll? Nu snackar vi ridsport!

Nu väntar fullt hus för OS-finalen i hästhoppning där Peder Fredricson och Henrik von Eckermann har chans på svenska medaljer. En supersuccé för Linda Molins uppstyrda event.
– Ja, nu är hela restaurangen fullbokad, jag har dessutom folk på en reservlista. Det är helt galet! Det kommer att visas ridsport på alla skärmar utom en, där ett litet sällskap har bokat in sig för att se damfotboll. Stackare!, säger hon till hippson.se.
– En kvalificerad gissning är att vi lyfter taket och sätter ridsporten på kartan. Tänk om tv-folket kunde fatta hur stort intresset är, börja visa ridsport på vettiga tider och i kanaler som de flesta har?

LÄS MER: Är det här Rio-OS mest pinsamma insats?

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.