Svenska OS-medaljhoppets jätteilska – riktar nu stenhård kritik: "De skiter fullständigt i alla oss"

Svenska OS-medaljhoppets jätteilska – riktar nu stenhård kritik: ”De skiter fullständigt i alla oss”

Svenska OS-kläderna har varit en stor snackis i Tokyo.
Nu kommer nästa kapitel när gångaren Perseus Karlström är rejält upprörd.
– De skiter fullständigt i alla som tävlar i längre distanser, säger han till Sportbladet.

Hittills har svenska OS-truppens kläder varit en jättesnackis under mästerskapet i Tokyo. Fotbollsdamerna har fått rejäl kritik för sina neongröna tröjor och svenskarnas kläder på OS-invigningen såg ut att höra hemma bland vårdpersonal.

För Duplantis

Där är det det japanska märket Uniqlo som designat svenska kläderna. Men nu fortsätter kläderna att väcka starka reaktioner även på annat håll, för inom friidrotten är det Puma som har köpt rättigheterna att bestämma vad svenskarna ska ha på sig.

Perseus Karlström, OS
200528 Perseus Karlström poserar för ett porträtt inför en träning i gång den 28 maj 2020 i Eskilstuna. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT

Främst på grund av att man har Armand Duplantis som sitt stora affischnamn i OS. Men det finns en svensk som nu avskyr OS-kläderna från Puma.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Svensk ilska

Han heter Perseus Karlström och är Sveriges stora medaljhopp i gång. Han rasar mot kläderna han tvingas bära under OS.
– Det är väldigt dåligt att de inte tagit fram ett linne som passar för dem som ska tävla på långdistansgrenarna, sa han i en intervju med Radiosporten i måndags.

Perseus Karlström, OS
191005 Perseus Karlström of Sweden celebrates after winning the bronze medal in the men’s 20 km race walk during day 8 of the IAAF World Athletics Championships on October 5, 2019 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88042

Efter den intervjun har han landat i Tokyo och testat sitt nya tävlingslinne på japansk mark. Och ilskan kvarstår fortfarande.  
– När man har hållit på med det här så länge har man testat många linnen. Man vet vad som är bra och dåligt. Jag kan konstatera att det här tävlingslinnet är allt annat än bra under varma förhållanden. Det är väldigt lite utskuret uppe vid halsen. Det sitter för tajt där. Sedan är materialet de valt på framdelen av kroppen för tajt. Det finns inga lufthål där. Det finns några på baksidan, på ryggen, men det är samma material. Det andas inte och det släpper inte. När det är varmt är detaljerna mycket viktiga, säger han i en intervju med Sportbladet.

”Skiter i alla”

Karlström anser att materialet på kläderna kan bli helt avgörande i en medaljstrid och nu riktar nu stenhård kritik mot tillverkaren Puma.
– Puma är ett storföretag som skiter fullständigt i alla som tävlar i längre distanser då. De borde ha kläder som är anpassade för längre distanser också. Det här linnet som jag fått kan man ha om man springer kortare distanser eller håller på med en annan idrott. Det är definitivt inte anpassat till oss, säger han till kvällstidningen.

Nu har Perseus Karlström bestämt sig för att ta saken i egna händer och klippa sönder sitt linne i ett försök att förbättra förutsättningarna till gångloppet.
– Jag kommer att modifiera mitt tävlingslinne. Jag kommer klippa lite. Både på längden men också uppe vid halsen. Jag kan inte klippa bort loggor och det måste fortfarande se ut som ett linne. Det finns ett internationellt regelverk, säger han i intervjun.

Håller du med om kritiken? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Donald Trumps helmärkliga bortförklaring – därför förlorade USA mot Sverige i OS: ”Du blir knasig”

Få våra nyhetsbrev!