Sarah Sjöströms fina hyllning till lillebror Linus med autism

OS 2016 har nått sin sista vecka i Rio. Sveriges största hjälte under de olympiska spelen har utan tvekan varit vår nya simdrottning Sarah Sjöström. Med ett guld, ett silver och ett brons har 22-åringen överträffat sig själv och alla svenskar som tittat.

Till och med tre väldigt speciella personer på läktaren. Familjen Sjöström med pappa Göran, mamma Jenny och lillebror Linus har stöttat Sarah vid varje lopp i Rio. OS-guldmedaljören har tidigare berättat att nioårige Linus varit som en son för henne på grund av den stora åldersskillnaden och där finns ett speciellt band.
– Det är klart att relationen med Linus är speciell eftersom han har autism. Men egentligen tänker jag inte så mycket på det, han är min lillebror. En lillebror med väldigt mycket energi, precis som jag, säger Sarah när SportExpressen träffar familjen Sjöström för en intervju.
– Jag och min lillebror är väldigt, väldigt lika. På många sätt. Vi är de i familjen som har mest energi. Min storebror (Tobias) och lillasyster (Ellinor) är de lugna i familjen, de är som mamma. Jag och Linus är som pappa, om man inte får bli av med energi så är vi lite överallt.

Sarah Sjöström kan inte få nog av hyllningar till sin lillebror Linus, som hon ser som en av sina största idoler. Nioåringens närvaro vid simbassängen kan nog också varit nyckeln till framgång när 22-åringen nått maximal nivå och tagit sina första OS-medaljer i karriären.
– Han är fantastisk och jag är väldigt glad över att han varit med här i Rio. Och ni också, säger Sarah till SportExpressen och vänder sig mot sina föräldrar.

LÄS MER: Här är alla svenska hålltider att lägga på minnet till OS-festen.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sportens värld.