Sanna Kallur hyllas efter sin makalösa comeback

Hon kämpade för en comeback i åtta år.
I dag var Susanna Kallur tillbaka på den stora scenen, i försöksheat nummer 1 på 100 meter häck i OS i Rio. Kallur blev femma, med tiden 13.04.
Om hon går vidare som en av de sex bästa tiderna får vi veta först när alla försöksheat är över.

Det var den 16 juni tidigare år som Sanna Kallur gjorde sin tävlingscomeback. Hon blev femma i det loppet, på 13 sekunder blankt. Redan där och då säkrade hon en OS-biljett, enligt IOK:s regler. Men SOK hade en betydligt hårdare kvalgräns, 12.80.
Den tiden matchade hon inte i efterföljande lopp, i Kuortane blev det 12.91 och i EM-semifinalen 12.97.
Men Kallur fick ändå en biljett till OS.
– Jag tycker att jag kan påvisa att hon är stabil löpare som visat på bra resultat under en längre tid, sa förbundskaptenen Karin Torneklint.

kalluuur

Kallur själv var överlycklig över att ha lyckats ta sig till OS. Och inför dagens lopp njöt hon av upplevelsen.
– Det har varit värt det. Det här är det roligaste man kan göra om man älskar friidrott, sa hon till Sportbladet.
Och det är inte bara i Sverige som Kallurs imponerande comeback har uppmärksammats. Sanna hyllas av journalister och idrottare från hela världen.
– Vi norrmän brukar ju inte önska er svenskar framgång, men Sanna får oss att börja gråta bara hon visar sig på en tv-skärm. Den här comebacken är redan ofattbar. Lyckas hon här på OS är det decenniets idrottscomeback, säger Mads Stöstad, journalist på norska NRK till Expressen.
– Jag kan säga så här: Jag hade aldrig klarat av det där! Seriöst, jag förstår inte hur hon har lyckats. Men det är väldigt inspirerande. Jag kommer att tänka på henne om jag själv får problem någon gång under karriären, säger Wenda Nel från Sydafrika.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.