OS-svenskens skräck inför mästerskapet i Tokyo – avslöjar stora rädslan: "Vad gör jag ens här!?"

OS-svenskens skräck inför mästerskapet i Tokyo – avslöjar stora rädslan: ”Vad gör jag ens här!?”

Hon är en av svenskarna som ska jaga medalj i OS.
Men nu öppnar Khaddi Sagnia upp om skräcken inför.
– Vad gör jag ens här? Det är ett stort problem för mig, säger hon till Sportbladet.

På fredagen börjar äntligen det framflyttade sommar-OS i Tokyo på riktigt med officiell invigning. Men sedan mästerskapet smygstartade redan i onsdags har det blivit en stor snackis om vädret i Japan.

Svensk skräck

Det är en enorm hetta som atleterna möter i Tokyo med över 30 grader och en rejält hög luftfuktighet. Det väcker skräck hos svenska längdhopparen Khaddi Sagnia som haft stora problem med värme genom karriären.
– Jag blir väldigt slö. Och det får inte hända på ett OS. Det har hänt flera gånger att det varit så otroligt varmt under tävlingar och träningspass. Men jag försöker hålla mig mentalt stark och känner av när kroppen börjar bli slö. Jag håller fokus på att göra det bästa jag kan, hälla vatten på mig själv och hålla mig i skuggan, säger hon till Sportbladet.

Khaddi Sagnia, Sverige
210306 Khaddi Sagnia of Sweden celebrates after coming third in women’s long jump final during the European Athletics Indoor Championships on March 6, 2021 in Torun. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0095

Till och med i Stockholm har 27-åringen haft stora svårigheter med värmen, nu kommer det ställas på sin spets under extremvärmen i Tokyo.
– Jag vet inte ens vad jag gör här!? Jag skojar bara, men värmen är ett stort problem för mig. Det var till och med så i Stockholm under Diamond League. Jag fick sitta med ett paraply och ispåsar, kalla handdukar och isvatten. Bara vara i skuggan så mycket som möjligt. Inte röra på mig och göra av med energi, säger hon till kvällstidningen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Medaljchans

Sagnia gjorde tidigare i somras comeback efter en allvarlig knäskada och tonar därför ned förväntningarna inför OS. Men hon ska göra sitt allra yttersta.

Khaddi Sagnia, Sverige
210305 Khaddi Sagnia of Sweden competes in women’s long jump qualification during the European Athletics Indoor Championships on March 5, 2021 in Torun. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0094

Trots värmen som största fiende.
– Alla drömmer om medaljer. Men det är så mycket som ska sitta. Först handlar det om att klara av ett kval. Bara det är en otroligt pressad och stressad situation, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Duplantis fina hyllning till Sverige – efter storsegern mot hans hemland USA: ”Det var tudelat – men…”

Få våra nyhetsbrev!