OS-guldhjälten utsatt för rejäl kritik efter vågade bilden utan några kläder på sig: "Sanningen är den att…"

OS-guldhjälten utsatt för rejäl kritik efter vågade bilden utan några kläder på sig: ”Sanningen är den att…”

En oskyldig och lättklädd bild på Instagram ledde till kritikstorm.
Det fick OS-mästaren Torah Bright erfara efter sin uppmärksammade bild som väckte starka reaktioner.
– Folk tog åt sig. De började bedöma och jämföra, säger hon till TMZ.

Vid OS 2010 i Vancouver var Torah Bright på toppen av sin karriär och vann OS-guld i snowboard. Hon har även vunnit guld i prestigefulla X-games under sin karriär.

Vann OS-guld

11 år sedan det stora ögonblicket i OS är hon 34 år gammal och har lämnat elitkarriären bakom sig. Numera är det en liten pojke som förgyller hennes vardag.

Torah Bright, OS
Torah Bright, of Australia, smiles with her gold medal after winning the women’s snowboard halfpipe at the Vancouver 2010 Olympics in Vancouver, British Columbia, Friday, Feb. 19, 2010. (AP Photo/Marcio Sanchez)

För nästan ett år sedan blev australienskan mamma för första gången och 9 maj fick hon fira sin allra första mors dag i hemlandet. Då valde hon att lägga ut flera olika bilder på Instagram samt en hyllningstext till alla mammor.

Nakenbilden

Men bland bilderna fanns det även en som väckt enorm uppmärksamhet. Där ser man Torah ståendes på händer med bara trosor på sig och ammar sin son.

Torah Bright, OS
Torah Bright. FOTO: Instagram

Bright har nu utsatts för en rejäl kritikstorm efter att ha publicerat bilden på Instagram.
– Det var många mammor som började jämföra med sig själva. Att det inte är en normal hållning av kroppen, att det inte är så du ammar. Folk tog åt sig. De började bedöma och jämföra. Men mödrar måste stötta varandra, vi måste vara varandras största supportrar, säger hon i en intervju med TMZ och berättar mer om själva bilden.
– Sanningen är att jag försökte återskapa en bild som min syster hade skickat till mig. Jag undrade om min son skulle reagera om jag stod på huvudet. Och det gjorde han. Han kröp bort och rörde vid mitt bröst. Att jag delade ett roligt ögonblick i mitt liv betyder inte att jag försöker trycka ner andra. Även om du inte kan göra det själv betyder det inte att du är en dålig mamma.

Sanningen

Bright berättar mer i en video på Instagram till sina följare. Där hon försöker förklara för alla att bilden ska symbolisera något vackert.
– Att vara mamma är vackert. Sanningen är att vi är de enda som vet hur svåra de jobbigaste stunderna är. Var det verkligen någon som trodde att jag ammade så?

34-åringen vill även lyfta fram att hon har fått en hel del positiva reaktioner också efter den uppmärksammade bilden.
– Vissa säger: ”Oj, vilken rolig bild!” Några sjuksköterskor har försökt återskapa bilden och de taggade mig. Det har också uppstått fantastiska konversationer ur detta, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Starka reaktionerna när Ryssland chockar alla med nya, kontroversiella kläderna: ”Är det inte förbjudet?”

Få våra nyhetsbrev!