Jättetragedin: OS-hoppet har omkommit efter otäck olycka – hon blev bara 22 år gammal

Hon var landets hopp inför sommar-OS.
Men nu har det tragiska beskedet kommit att Katherine Diaz omkommit.
Den lovande surfaren blev bara 22 år gammal.

Hela sporten surfning är i sorg över det hemska. Katherine Diaz var El Salvadors stora OS-hopp i vattensporten men har nu tragiskt omkommit efter en otäck olycka.

Omkom i vattnet

Det var på fredagens träning i hemlandet El Salvador som det hemska hände. Diaz tränade i vattnet nära sin hemstad El Tuco när en storm oväntat nog uppstod.

Katherine Diaz, El Salvador
Katherine Diaz. FOTO: Twitter.

Det började åska och blixtra och en av blixtarna träffade surfaren, uppger flera medier. Livräddning påbörjades omedelbart på stranden men hennes liv gick inte att rädda.

Blev bara 22 år

Katherine Diaz blev bara 22 år gammal och sörjs nu i hela surfningvärlden. Hennes stora mål i år var att få representera El Salvador under OS 2021 i Tokyo.

Katherine Diaz, El Salvador
Katherine Diaz. FOTO: Twitter.

Hon tränade just nu inför tävlingen ISA World Surf Games i maj som är ett kval till sommarens OS. Efter att ha tävlat för hemlandet både på junior- och seniornivå skulle det här bli hennes stora genombrott på den internationella scenen.

”Stor idrottare”

Surfningen i El Salvador har nu förlorat en älskad idrottare.
”En stor idrottare som representerat vårt land har gått bort. Vi ses snart, vår krigare. El Salvador är i sorg”, skriver landets surfningsförbund på sociala medier.

Diaz hyllas även internationellt som en fin ambassadör för hela sporten.
”Katherine förkroppsligade den glädje och energi som gör surfning så speciellt och varför det ligger oss så varmt om hjärtat, hon var en ambassadör för sporten. Vi skickar våra kondoleanser till Katherines familj, El Salvadors surfare och alla internationella surfare som hon berörde”, skriver internationella surfningsförbundet på Twitter.

Vackra hyllningar och sorgsna kondoleanser strömmar nu in på sociala medier efter Katherine Diaz bortgång. Hon var väldigt populär och är nu oerhört saknad.

LÄS MER: Jätteskandalen inför OS – pampen tvingas avgå efter grova skämtet: ”Mycket, mycket olämpligt”

Få våra nyhetsbrev!