Jättedramat i natt: Svensken missade OS-medalj med bara 1,4(!) centimeter: "Det är fruktansvärt"

Jättedramat i natt: Svensken missade OS-medalj med bara 1,4(!) centimeter: ”Det är fruktansvärt”

Det blev ett rejält drama om OS-medaljerna i längdhopp i natt.
När Thobias Montler missade medalj med minsta möjliga marginal i 1,4 centimeter.
– Det är en fruktansvärd känsla, säger en bedrövad Montler till Sportbladet.

Nattens final i längdhopp skulle utvecklas till ett jättedrama. När favoriterna inte levererade som förväntat öppnade det upp sig ett drömläge för svenske Thobias Montler att nå drömmen om en OS-medalj.

Jättedramat

Med två omgångar kvar av längdfinalen hade 25-åringen den fjärde bästa längden på 8,08 meter, bara tre centimeter från en bronspeng. Efter ett övertrampshopp av Montler blev det en gastkramare i den sista omgången.

Thobias Montler, OS
210802 Thobias Montler of Sweden looks dejected in the men’s long jump final during day 10 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0148

Svensken behövde höja sig med sju centimeter för att nå en OS-medalj och fick på ett drömhopp. Det tycktes vara i jämförelse med guldhoppet på 8,41 meter men sedan hände det som inte fick hända.

”Besvikelse”

Hoppet blev ogiltigförklarat efter att det visat sig att Montler gjort övertramp på 1,4 centimeter. Därmed slutade han på sjunde plats i finalen och var helt bedrövad efter att ha missat OS-medalj med bara någon centimeter.
– Det är en tung känsla, det känns supertråkigt. Först är det extrem glädje då jag tror att det är godkänt, sedan när jag ser den röda flaggan är det extrem besvikelse, säger Montler till Sportbladet i natt.
– Det är en medalj som rinner mig ur händerna. Det är helt klart ett av de bästa hoppen jag gjort. Garanterat ett personligt rekord men det spelar ingen roll nu.

Thobias Montler, OS
210802 Thobias Montler of Sweden looks dejected in the men’s long jump final during day 10 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0148

Efter medaljmissen satt svensken kvar på innerplan och var helt tom i blicken. Istället gick OS-guldet till greken Miltiadis Tentoglou, silvret till kubanen Juan Miguel Echevarría och bronset till kubanen Maykel Masso.
– OS är det största för oss friidrottare och det rinner mig ur händerna. En fruktansvärd känsla. Det gick bara om och om i huvudet där inne, säger Montler till kvällstidningen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Dela artikeln för att stötta Thobias Montler efter OS-medaljmissen!

LÄS MER: Sarah Sjöströms makalösa OS-silver i natt: ”En av de största vinsterna i min karriär”

Få våra nyhetsbrev!