Fruktansvärda dödsolyckan: OS-hoppet omkom mitt under en tävling – blev bara 33 år gammal

Mitt i satsningen mot sommarens OS 2020 i Tokyo har chockbeskedet kommit.
Ridsportsstjärnan Katharine Morel har omkommit under en tävling i Florida.
Kanadensiskan blev bara 33 år gammal.

Under tävlingen Rocking Horse Winter III i Florida i helgen hände det fruktansvärda. Där ridsportsstjärnan Katharine Morel omkom efter en ödesdiger olycka.

Otäcka dödsolyckan

Kanadensiskan och hästen Kerry On råkade ut för ett rotationsfall. Där hästen dog kort efter fallet och Morel fördes akut till sjukhus.

Katharine Morel, OS
Katharine Morel, ridsport. FOTO: Facebook

Men hennes skador var alldeles för allvarliga och kanadensiskans liv gick inte att rädda. Katharine Morel blev 33 år gammal och sörjs nu i hela ridsportsvärlden.
– I dag förlorade ridsportsfamiljen inte bara en exceptionell atlet, utan även en exceptionell person, och också hästen som hon älskade. Å hela kanadensiska ridsportsförbundets vägnar skickar jag våra hjärtkrossade kondoleanser till Katharines vänner och familj, samt hela teamet runt Kerry On, säger James Hood, på kanadensiska förbundet, i ett officiellt uttalande.

Drömde om OS 2020

Morels stora mål i år var OS 2020 i Tokyo och hon satsade för fullt mot sommarens mästerskap för att bli ett OS-hopp för Kanada. Men den chansen får hon inte längre.
– Vi erbjuder våra djupaste kondoleanser till den i USA avlidne kanadensiska medborgarens familj och vänner, säger Natasha Nystrom, talesperson för amerikanska ridsportsförbundet, till tidningen Heavy.

Katharine Morel, OS
Katharine Morel, ridsport. FOTO: Facebook

Tidningen rapporterar också att kanadensiska ridsportsförbundet nu kommer att samarbeta med det amerikanska förbundet för att utreda hur olyckan gått till. Då omständigheterna runt olyckan beskrivs som oklara.

Enligt uppgifter ska hästen Kerry On ha fallit bakåt och landat på ryggen, ovanpå en krossad Morel.

https://www.instagram.com/p/B9PggPgomtl/

LÄS MER: Stjärnan har hittats död – blev bara 36 år gammal: ”En fruktansvärd chock”