Petter Northugs stora ilska – när han får se att Sverige toppar prestigefulla listan: ”Det är pyton!”

Sverige leder medaljligan i OS.
Då kokar Petter Northug.
– Det är pyton!, säger han.

Sveriges start på årets OS har kanske inte varit perfekt, men det har ändå resulterat i hela tre guld, vilket är fler än vad många hade räknat med, med tanke på att det bara pågått i några ynka dagar. Walter Wallberg tog ett oväntat guld i puckelpist, och därefter har både Nils van der Poel och Sara Hector hållit för favoritskapet i skridsko respektive storslalom.

Petter Northugs ilska

Det är med andra ord en rejäl succéstart, med hela tre OS-guld, och mängder av möjligheter kvarstår. Men faktum är att Sveriges succé hittills är unik, då ingen annan nation tagit lika många förstaplatser som Blågult. Medaljligan mäts på just guld – och inte antal vunna medaljer – vilket gör att Sverige just nu, på måndagseftermiddagen, toppar hela OS medaljliga.

220206 Nils van der Poel of Sweden celebrates winning in men’s 5000 meter speed skating during day 2 of the 2022 Winter Olympics on February 6, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Petter Northug är numera expert i norsk tv, och han är inte direkt glad över att se Sverige i topp. När han får se listan, där Norge alltså ligger efter Sverige, med sina två guld, så reagerar han kraftigt.

– Det är pyton!, säger han, innan han fortsätter:

– Det är speciellt pyton när vi har Sverige framför oss. Men samtidigt sitter man motiverad framför tävlingarna nu, för man vet att det bara ska hämtas ikapp. Jag går liksom in i en mästerskapsbubbla nu, säger Northug i TV2.

”Vi bara ska slå Sverige”

Norge hade förhoppningar på fler än två guld, och har sumpat bra möjligheter i bland annat herrarnas längdskidåkning, då Johannes Hösflot Kläbo oväntat nog inte vann skiathlonen på söndagen.

– Vi har slösat bort en hel del möjligheter, och speciellt i herrarnas längdskidåkning. Där hoppades vi ju verkligen på guld, säger Northug.

Foto: TV2

Samtidigt menar ikonen att det kan vara bra tändvätska för Norge, att ligga efter just Sverige.

– Det är ett sånt typiskt norskt fenomen, att vi bara ska slå Sverige. Vi tänker så mycket på det nu, men vi använder det som motivation och vi pratar om det, att ”fan, Sverige leder!”, men när vi tävlat färdigt, så kommer vi vara före, säger han.

LÄS MER: Ryska jätteilskan efter överlägsna OS-guldet – rasade mot frågan: ”Jag kräks när jag hör det”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!