Fjärde raka för Brynäs – närmar sig Frölunda i toppen

1-0 efter knappt två minuter mot Färjestad. Sedan hade Brynäs säkrat segern.
Hemma i Gavlerinken Arena kunde laget vinna med 1-0 och närmar sig nu Frölunda i toppen.
– Vi ska försöka vinna fler matcher och få ett litet glapp, säger Brynäs-målvakten Jonas Johansson till C More.

Brynäs har stått för en stark höst och låg inför dagens match på andraplats, tolv poäng efter suveräne ligaettan Frölunda. Mot Färjestad hemma i Gavlerinken skulle laget få en drömstart. Redan efter knappa två minuter hade Oskar Lindblom sett till att ge laget ledningen efter fint förarbete från Kevin Clark och Jesper Jensen.

Brynäs fortsatte forcera och sköt hela 20 skott i den första perioden. Trots det stod sig fortfarande 1-0 genom de två inledande perioderna och Färjestad hade stora problem att skapa riktigt vassa chanser i offensiven. Bortalaget kom ut som ett nytt lag i tredje perioden och radade upp chanser mot ett skakat Brynäs. Närmast kom Joakim Nygård som så när överlistade Jonas Johansson i Brynäs-målet, men målvakten kunde stå för en fin benparad.

Trots det skulle Brynäs se till att hålla undan och ta hem segern med 1-0. Därmed närmar sig Gävle-laget Frölunda i toppen och ligger nu nio poäng efter med en match mindre spelad.

Matchfakta: Brynäs – Färjestad 1–0 (1-0, 0-0, 0-0)

Första perioden: 1–0 (01.43) Oskar Lindblom (Kevin Clark, Jesper Jensen).
Skott: 34–18 (20-6, 8-4, 6-8)
Utv. Brynäs: 2×2  Färjestad: 5×2

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.