Sverige slår Finland i JVM-premiären – efter STOR dramatik

Vilket drama!
Sverige vinner premiärmatchen mot Finland med 3–2, efter att Alexander Holtz avgjort med endast FYRA sekunder kvar att spela i overtime.

Juniorkronornas makalösa svit håller i sig. Sverige har nu vunnit 49 raka gruppspelsmatcher i JVM.
Men segern i kväll satt verkligen långt inne. Sverige var riktigt, riktigt illa ute mot Finland.

Finland hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i matchen. Och Sveriges kvittering till 2–2 dröjde tills det bara var minuter kvar att spela.

Matchen gick till overtime och där hade båda lagen fina möjligheter att avgöra. Overtime-periode var på väg att ta slut när Sverige fick ett sista anfall. Och då sköt Alexander Holtz in segermålet, till 2–1.

Matchens höjdpunkt var annars Nils Höglanders kvittering till 1–1. Rögle-spelaren slog till med ett Zorro-mål.