Sverige vinner VM-guld i curling – försvarar titeln: "Helt fantastiskt!"

Sverige vinner VM-guld i curling – försvarar titeln: ”Helt fantastiskt!”

.

Sverige är återigen världsmästare i curling för herrar.
De regerande mästarna med skippern Niklas Edin i spetsen försvarade i natt sitt guld efter finalseger mot Kanada.
– Det känns fantastiskt. Det var förmodligen den skönaste segern i karriären, säger Edin.

I fjol besegrade Sverige med lag Niklas Edin Kanada i VM-finalen. I år, inför den kanadensiska hemmapubliken i Lethbridge, skulle historien återupprepa sig.

VM-guld i curling till Sverige

VM-finalen mot Kanada blev dramatisk och inför den åttonde omgången var ställningen fortsatt 2-2. Kanadensarnas lag Kevin Koe visade prov på fint spel, men det skulle inte räcka.

Sweden skip Niklas Edin, from left, third Oskar Eriksson, second Rasmus Wranaa and lead Christoffer Sundgren hold up their gold medal after defeating Canada in the championship match at the men’s world curling championships Sunday, April 7, 2019, in Lethbridge, Alberta. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP)

I den åttonde omgången drog Sverige till med ett guldryck.

Guldrycket

Sverige tog först två poäng och i den nionde omgången blev det ytterligare tre.

Till slut kunde ingen stoppa det svenska guldlaget bestående av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.

”Började nästan gråta”

Sverige vann med 7-2 och försvarade därmed sitt VM-guld.
– Det känns fantastiskt. Det var förmodligen den skönaste segern i karriären. Jag började nästan gråta efter segern, det kändes verkligen speciellt det här, för vi spelade så bra hela veckan. Vi fick samma känsla som i OS-finalen, och då gick det inte vägen för oss, säger Edin till TSN efter matchen enligt Sportbladet.

Guldet var Sveriges nionde i curlinghistorien. Schweiz tog hand om bronspengen.
– Vi har aldrig spelat bättre än det här under en tävling, det kändes som att vi dominerade hela veckan. Vi visste att det här skulle bli en tuff match, så jag är väldigt glad att vi kunde vända den och vinna, säger Niklas Edin.

Dela för att hylla våra svenska världsmästare!