PL-storklubb ökar jakten på Alexander Isak – kan värva svensken redan i vinter och lockar med norrmannen(!)

Alexander Isak kan lämna Real Sociedad.
Enligt uppgifter vill Arsenal värva den svenske stjärnan redan i vinter – och lockar med norrmannen Martin Ødegaard.

Alexander Isak imponerade stort under sommarens europamästerskap. Svensken blev ryktenas man och flera storklubbar uppgavs vara intresserade av den svenske anfallaren.

Vill värva i vinter

Till slut, något oväntat, offentliggjorde Real Sociedad att Alexander Isak skrivit på ett nytt kontrakt med den spanska klubben som sträcker sig fram till sommaren 2026, med en utköpsklausul på 900 miljoner kronor.

Trots det har Alexander Isak fortsatt ryktas till storklubbar ute i Europa och nu skriver den engelska tabloiden Mirror att Arsenal vill värva svensken redan i januari.

210221 Alexander Isak of Real Sociedad CF celebrates after scoring goal during the La Liga football match between Real Sociedad and Alaves on February 21, 2021 in San Sebastian, Spain. Photo: Xunplo / BILDBYRÅN

Londonklubben är på jakt efter en ersättare till den franske anfallaren Alexandre Lacazette vars kontrakt löper ut efter säsongen.
I somras avslöjade Alexander Isak också att han stora barndomsidol var den legendariske Arsenal-anfallaren Thierry Henry, vilket öppnar för att den svenske stjärnan ska vara intresserad av att spela för Londonklubben.

Det är däremot historiskt sett svårt att locka över de stora namnen under vinterfönstret och krävts enorma summor för att få en affär att gå igenom. Så Arsenal lär räkna med att behöva betala Isaks utköpsklausul för att få till en övergång.

Lockar med Ødegaard

Vad som också ligger till Arsenals fördel är Alexanders Isaks vänskap till norrmannen Martin Ødegaard, som gick till Arsenal förra vintern. Spelarna spenderade ett och ett halvt år tillsammans i Real Sociedad och blev nära vänner.

Alexander Isak blev historisk i Spanien förra säsongen. Han är den svensk som gjort flest mål i La Liga under en säsong med sina 17 mål, ett mer än vad en viss Zlatan Ibrahimovic gjorde i Barcelona säsongen 2009/10.

210307 Alexander Isak of Real Sociedad in action during the La Liga football match between Real Sociedad and Levante on March 07, 2021 in San Sebastian, Spain. Photo: Xunplo / BILDBYRÅN

Även Dejan Kulusevski har ryktats till Arsenal under veckan, och Londonklubben har rapporterats tagit kontakt med Juventus om en bytesaffär.

LÄS MER: Jättekritiken mot svenske tränaren – sågas direkt efter nya uppdraget i England: ”Hade varit en underdrift…”

Få våra nyhetsbrev!