OS-ryttaren död – blev 54 år gammal

OS-ryttaren död – blev 54 år gammal

Den brittiske hoppryttaren Tim Stockdale har avlidit, 54 år gammal. 
Nu sörjs han av hela ryttarvärlden och nära vännen Malin Baryard. 
”Det är en väldigt sorglig dag”, skriver hon på Instagram

Britten Tim Stockdale tävlade i OS, VM, EM och Nations Cup och var en av Storbritanniens främsta ryttare. Han gjorde sin debut redan 1988 och representerade England fler än 50 tillfällen i Nations Cup.

2011 bröt han tre nackkotor på en träning, men på något mirakulöst sätt tog han sig tillbaka till världseliten och fortsatte att skörda framgångar.

OS-ryttaren död

Tim Stockdale gjorde sina sista tävlingar så sent som i september tidigare i år. I oktober berättade han att han drabbats av magcancer. Nu rapporterar BBC att sjukdomen tagit hans liv, 54 år gammal.

Den mycket uppskattade ryttaren var även lagledare för det brittiska laget som vann Nations Cup 2010.

160708 Tim Stockdale, Storbritannien på Fleur de L’Aube FEI Nations Cup under dag 7 av Falsterbo Horse Show den 8 juli 2016 i Falsterbo.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35213

Sörjs av nära vännen Baryard

Stockdale sörjs nu av hela ryttarvärlden. Nära vännen Malin Baryard, som tagit både OS- och VM-silver, utrycker sin sorg på sociala medier.
Det är en väldigt sorglig dag. En väldigt bra vän och fantastisk ridmänniska har lämnat oss alldeles för tidigt. Min tankar går till hans familj. Rip Tim”, skriver Baryard och fyller på med hashtagen #fuckcancer”.