Jätteilskan efter nya beslutet för Damkronorna – ALLA är i chock(!): ”De bajsar på oss”

.

Bara några timmar före premiären av SDHL kom beslutet.
Damkronornas fyrnationsturnering ställdes in och spelarna är rasande på förbundet.
– De bajsar på damhockeyn, säger talespersonen Erika Grahm till Sportbladet.

Det var i torsdags som beskedet kom att Damkronorna avstod från att skriva under nya avtalsförslaget med Svenska ishockeyförbundet. Istället vill Damkronorna förhandla vidare.

Damkronornas jätteilska

Då svarade förbundet med att i dag ställa in kommande fyrnationsturneringen i Luleå där Sverige skulle ställas mot stornationerna USA, Kanada och Finland. Beskedet kommer med bara några timmar kvar till premiäromgången av SDHL.

Erika Grahm, Damkronorna
190404, Ishockey, Dam, VM, Tyskland – Sverige: Team Sweden during the IIHF Womens World Championship 2019 Germany – Sweden at the Espoo Metro Arena 4. April 2019 in Espoo, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24)
© Bildbyrån – COP 211 – SWEDEN ONLY

Reaktionerna från Damkronorna är rejält starka – där alla är i chock.
– Herregud, vad gör de? Idioter! Man är inte förvånad. Är de sjuka i huvudet? Respekten – var är den? Jag är besviken. Satan. Så otroligt besviken, säger Erika Grahm, när hon högläser ur en grupptråd mellan spelarna, till Sportbladet.

”Bajsar på damhockeyn”

Men det allra värsta med förbundets besked är att det kom just så nära inpå SDHL-premiären. Det gör verkligen Grahm rasande.
– Att de kommer med beskedet i dag. Det är SDHL-premiär och en jävla skjuts med publik och sponsorer. Det är ett positivt rus runt SDHL, men då går de och bajsar på damhockeyn, säger hon till kvällstidningen.

Erika Grahm, Damkronorna
190909 Erika Grahm, Damansvarig och spelare i Brynäs, poserar för porträtt under SDHL:s upptaktsträff den 9 september 2019 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180121

Anledningen till att Damkronorna inte skrev på avtalet och gick ut i strejk är på grund av att de vill bemötas med mer respekt från förbundshåll. Där spelarna önskar en mindre bonus för att ta sig tillbaka till A-VM igen.

En symbolisk summa som hade ingivit hopp och visat en tydlig signal att förbundet tror på dem. Men efter dagens tunga besked är Erika Grahm väldigt orolig.
– Det enda vi vill är att samlas och spela i landslaget. Jag sa senast i morse att vi såg fram emot turneringen, för det är det roligaste som finns, att vara borta och köra. Men vi behöver uppbackning. Vi ville verkligen lösa allt och spela på hemmaplan i Luleå, som är drivande i damhockeyn. Vi hade sett fram emot det allihop, säger hon som talesperson för spelarna i Damkronorna.

LÄS MER: Lias Anderssons sylvassa till Leif Boork – efter expertens nya sågning på Twitter

Efter jätteprotesten mot Ishockeyförbundet – här är SHL:s nya miljonstöd för att lösa krisen!