Charlotte Kalla om mörka tankarna – var nära att avsluta karriären

.

Vintern kantades av dåliga världscupresultat.
Nu berättar Charlotte Kalla att hon var nära att lägga av karriären.
– Det har ju inte alltid känts helt självklart att jag skulle fortsätta, säger hon till Expressen.

Charlotte Kalla har i flera år varit Sveriges stora skiddrottning.

Övervägde att sluta

Men vintern var inte vad hon hade hoppats på, och efter en tiondeplats i den totala världscupen – hennes sämsta placering på tio år – så var tankarna många.

Foto: Bildbyrån

Nu menar Kalla att hon på allvar funderade på att avsluta karriären.

”Inte direkt inspirerande”

I en intervju med SportExpressen berättar skidstjärnan att det inte var självklart att fortsätta.
– När det varit som tyngst, när jag varit som längst i från där jag vill vara, då har det inte varit så där jättepeppande att kämpa om en…tja 15:e plats, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– I det läget är det inte direkt inspirerande att tänka på nästa säsong. För det är inte bara att säga: ”Jag satsar en säsong till”. Jag vet ju vilket jobb som krävs. Vilken inställning.

Då ändrades allt

Men allt fick sig en vändning efter VM.

Charlotte Kalla inledde mästerskapet svagt. Men efter en bragdartat insats i stafetten – där hon skapade sig en lucka från Astrid Jacobsen vilket bäddade för ett historiskt svenskt guld – så ändrades tankarna.

Stafetten blev en vändpunkt på Kallas VM och i förra veckan berättade hon om den stora nervositeten inför loppet.

Den var så pass står att tårarna rann.
– Jag måste ju erkänna att jag grinade lite bakom mina solglasögon när jag värmde upp. Jag var otroligt nervös innan start och osäker på hur jag skulle kunna få ut någon kraft, för just där kände jag mig inte så stark, sa Charlotte Kalla då till Sundsvalls Tidning.

Utesluter inte VM

Charlotte Kalla har tagit hela 22 medaljer i VM och OS-sammanhang.

Svenskan har svårt att analysera den dåliga säsongen, men tror att för tidig träning efter en förkylning kan vara en förklaring.

Hon har dock bestämt sig för att köra vidare ytterligare en säsong.  Kommande är fri från mästerskap, och det nästa stora att se fram emot är VM i Oberstdorf 2021.

Om hon är med då återstår att se.
– Alltså, nu tänker jag verkligen bara en säsong i taget. Och jag vet inte hur länge den där motivationen kommer att finnas för att göra hela det jobb som krävs, säger hon.

Dela om du tror på fler framtida succéprestationer för Charlotte Kalla!

LÄS MER: Larmet i Norge: Hälften av alla barn fuskade i skidlopp

Bomben: Superdoldisen tar över svenska skidlandslaget

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);