Bomben: Lias Andersson har lämnat NY Rangers – jagar nu ny klubb

21-årige Lias Andersson har inte lyckats i NHL och New York Rangers.
Enligt TSN:s Darren Dreger har nu talangen lämnat klubben – och begärt att få byta klubb.

Lias Andersson valdes redan som nummer sju av New York Rangers, i NHL-draften 2017.
Och efter att ha imponerat stort hemma i SHL och i juniorlandslaget, tog Andersson steget över till Rangers och NHL under säsongen 2017/18.

NHL-debuten kom i mars 2018 och Lias Andersson blev målskytt direkt. Han blev då också historisk, som yngsta Rangers-spelare att göra mål i sin debut.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men det blev, tråkigt nog, också höjdpunkten i Anderssons tid i Rangers. Att svensken skulle få speltid i farmarligan AHL under den första säsongen var kanske ingen skräll.
Men 21-åringen pendlade mellan AHL och NHL även i fjol. Och i år. En klar besvikelse, både för Rangers och Andersson själv.

Nu har så svensken begärt att få bortbytt till en annan NHL-klubb. Det uppger TSN-experten Darren Dreger, som också skriver att svensken redan lämnat Rangers.

Nu återstår att se om Lias Andersson får fart på sin NHL-karriär. Han har nio poäng på de 66 NHL-matcher han har gjort med New York Rangers.