Bomben: Emil Forsberg lämnar landslaget i protest

.

Det var en besviken Emil Forsberg som blev utbytt i matchen mot Rumänien.
Enligt Sportbladet har nu stjärnan lämnat landslaget – i protest mot bytet.
Nya uppgifter från landslagsledningen säger dock att Forsberg fortfarande är kvar i truppen.

Det var sent i går kväll som Sportbladet kom med uppgifterna om att Emil Forsberg meddelat förbundskaptenen Janne Anderssson om sitt beslut att lämna truppen.

Forsberg var en av Sveriges bästa spelare den första halvleken. När Rumänien tog över allt mer i den andra, blev Forsberg utbytt i den 68:e minuten.

Att Leipzig-stjärnan blev besviken framgick tydligt av TV-bilderna. Han tog Andersson i hand när han lämnat planen, men mötte inte förbundskaptenens blick.

190323 Head coach Janne Andersson and Emil Forsberg of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Romania on March 23, 2019 in Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180013

Forsberg pratade inte med media efter matchen, utan gick förbi mixade zonen utan att lämna någon kommentar.

Janne Andersson motiverade sitt byte så här, på presskonferensen efter:
– Jag hade räknat med en timme för Emil Forsberg, han har spelat max en timme de senaste sex månaderna. Jag hade inte en tanke på att han skulle orka. Jag satte in Gustav (Svensson) för att balansera, vi leder matchen och därför sätter jag in honom.

Och nu ska Forsberg alltså ha meddelat Janne Andersson att han lämnar truppen omedelbart. Enligt Sportbladet lämnar Forsberg truppen ”i vredesmod”.

UPPDATERING: Vid 09.30-tiden på morgonen uppgav landslagsledningen att Forsberg fortfarande är kvar på spelarhotellet.