Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Underbara detaljen i Jagrs debut – som får hockeyfansen att älska honom ännu mer

Jaromir Jagr är tillbaka i NHL för att vinna. Det visade han prov på direkt i debuten – när han på allra skönaste sätt försökte hjälpa sina lagkamrater till seger.

Efter mycket om och men är Jaromir Jagr åter tillbaka i världens bästa hockeyliga. I natt gjorde han debut för sitt Calgary Flames, sin nionde NHL-klubb i karriären, när laget ställdes mot Los Angeles Kings.

På bortaplan i Staples Center gick Calgary upp i en 2-0 ledning – och i inledningen av den andra perioden skulle Jagr visa exakt varför alla hockeyälskare är glada över att han är tillbaka.

Hjälpte till med farten

Flames-backen Mark Bartkowski kom på efterkälken i hemjobbet och jagade efter pucken mot Kings-forwarden Trevor Lewis. Men Lewis var före, vilket fick Jagr att agera.

45-åringen lyfte upp sin klubba, satte den i svanskotan på sin lagkamrat och försökte putta honom framåt. Allt för att Bartkowski skulle få så mycket fart som möjligt i jakten på pucken.

Calgary kunde till slut vinna med 4-3 i förlängningen men Jagr fick lämna debuten poänglös. Ny chans till poäng blir det för tjecken natten mot lördag. Då får Calgary-fansen äntligen få se sin nya stjärna på hemmaplan när de tar emot Ottawa Senators.

LÄS MER: William Nylanders mästerliga framspelning i natt: ”Den är mycket, mycket vacker”

Se den helsköna putt-situationen med Jagr här: