TV: När NHL-målvakterna bjöd på ett av historiens brutalaste slagsmål

Många menar att de sjukaste ögonblicken bara inträffar på film. Men NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Buffalo Sabres ställer sig emot denna teori. Under en drabbning för exakt ett decennium sedan bjöd de båda lagen på en fight som saknar motstycke. Framför allt genom vilt vevande av lagens båda burväktare.

NHL är nuförtiden skonade från stora slagsmål. I alla fall jämfört med hur det såg ut förr i tiden. Ett av det klarast lysande exemplen på det tuffa klimatet som rådde på isen i den amerikanska hockeyligan, inträffade under matchen mellan Ottawa Senators och Buffalo Sabres för exakt ett decennium sedan.

Vid underläge 2-3 i mittperioden bestämde sig Senators forward Chris Neil för att försöka tända sitt lag genom en ful tackling. Kanadensaren körde fullständigt över motståndarnas målskytt Chris Drury som blev liggandes blodig på isen. Sabres assisterande lagkapten skadade sig så illa av smällen att han sedan inte kunde återvända till spel.

Händelsen tog dock inte slut där. Tacklingen hade skapat så mycket irritation hos Sabres-spelarna att de helt enkelt inte kunde kontrollera sina känslor. På efterföljande tekning började hemmaspelarna svinga vilt efter sina motståndare.

Något som ledde till att ett enormt slagsmål utbröt mellan samtliga på isen. Inklusive målvakterna. Ottawas Ray Emery och Buffalos Martin Biron möttes vid mittcirkeln och började svinga ordentligt med knytnävarna.

Se när den omtalade fighten urartar totalt och de båda målvakterna vevar vilt mot varandra:

Slagsmålet som kan liknas vid en film, försenade matchen med cirka 20 minuter. Eftersom domarna behövde god tid på sig för att fastställa de efterföljande över hundra utvisningsminuterna. En match som Sabres till slut vann med 6-5 efter förlängning.

LÄS MER: När Gretzky blev fly förbannad och gick sin första NHL-fight

Dela artikeln för att ge folk chansen att se ett av NHL-historiens brutalaste ögonblick.