TV: Mäktiga scenerna när Ovechkin skrev historia på det fräckaste sättet

Det var matchen där Alexander Ovechkin bara skulle nå 1000 poäng. Och det tog 35 sekunder innan hela arenan exploderade i extas.

999 poäng var siffran inför Washington Capitals hemmamöte med Pittsburgh Penguins. Alla på plats i Verizon Center bara väntade på det där speciella ögonblicket när Alexander Ovechkin skulle göra poäng nummer 1000.

Men hemmapubliken hade knappt hunnit sätta sig förrän ögonblicket uppstod. Det tog nämligen bara 35 sekunder för ”Ovie” att nå den mäktiga drömgränsen som 84:e NHL-spelaren genom tiderna. På det bästa sättet också då ett fräckt dragskott fick göra det istället för en slentrianmässig andraassist.

Hela Verizon Center kokade och Ovechkin blev märkbart tagen av situationen.
– Jag tänkte på det innan matchen, att det skulle vara skönt att göra poäng 1000 på hemmaplan när alla var här och tittade. Jag njuter av att det hände här. Det är ett stort ögonblick för organisationen, för mig själv och för fansen, säger ryssen efter matchen.

Av bara farten gjorde den historiske Ovechkin även 2-0 för Capitals. Radarpartnern Nicklas Bäckström hade också en fin kväll med ett mål och tre assist.

LÄS MER: Den gången Ovechkin sänktes – och sen gick fullständigt bärsärk.

Se Ovechkins speciella ögonblick här:

 

ANNONS: Gillar du NHL? Hos Viaplay kan du se ALLA NHL-matcher under hela säsongen.
För dig som älskar sport – prova Viaplay kostnadsfritt i 1 månad, helt utan bindningstid

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.