Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

TV: Legendaren hamnar på rygg – då slår han en av tidernas bästa passningar

Bobby Orr var hockeyspelaren som kunde göra allting möjligt, oavsett om det var geniala mål eller snygga finter. Men förutom det kunde han blixtra till med några oförglömliga passningar. Kolla bara in när han spelar fram Johny Bucyk på ett sätt som inte ens Gretzky skulle klarat av.

Under större delen av 60- och 70-talet var det en viss kanadensisk back i Boston Bruins som var på alla hockeyälskares läppar. Namnet var Bobby Orr, en snabb och tekniskt start back som revolutionerade försvarsspelet i världens bästa hockeyliga. Under sina tolv NHL-säsonger stod legenden Orr för 915 poäng på 657 matcher och när han slutade 1979 valdes han in i Hall of Fame.

Förutom alla mål, sin otroliga skridskoteknik och spelsätt finns det en viss sekvens som visar på storheten hos Bobby Orr. I den här matchen mot dåvarande Minnesota North Stars var det, som vanligt när Boston Bruins spelade, Orr som skulle dra upp tempot från egen zon. Efter att ha avverkat två motståndare blev han tacklad strax utanför slottet, men det skulle inte stoppa honom. Liggandes på rygg med ryggen mot målet lyckades han spela fram Johnny Bucyk framför mål som tryckte in pucken. Det här går att se hur många gånger som helst, snacka om hockeygodis.

LÄS MER: Ögonblicket som förändrade allt – här gör Gretzky sitt allra första NHL-mål

Se Bobby Orrs magiska passning här:

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.