TV: Karlssons sköna överraskning – innan fräckisen kom: ”Fulaste målet”

Erik Karlsson skulle inte spela nattens match mot Detroit Red Wings. Sedan dök svensken helt plötsligt upp i privatjet och bjöd på ett riktigt fräckt mål i 4-5-strafförlusten.

Han hade missat två raka matcher på grund av sin skadade fot och inget talade för att Ottawa Senators lagkapten Erik Karlsson skulle komma till spel i nattens möte med Detroit Red Wings.

Men med mindre än två timmar till nedsläpp dök 26-åringen helt plötsligt upp och överraskade de flesta genom att landa med privatjet i Detroit.
– Jag höll det hemligt, inte ens lagkamraterna visste om att jag skulle dyka upp. Jag kom till hallen när det var lite mindre än två timmar till matchstart, säger han till Sportbladet efter matchen.

Trots sin skadade fot så dominerade ändå Karlsson ute på isen. Med ett mål och en assist såg han till att Ottawa kunde ta en poäng efter 4-5-strafförlust. Och målet var inte vilket som helst heller. Från ena sarghörnet lyckades Karlsson pricka in pucken förbi en fumlande målvakt.
– Det var nog det fulaste mål jag någonsin sett. Jag försökte bara få in den på mål, men så blir det ibland, säger han till Sportbladet.

Det var 16:e målet för säsongen och Karlsson har nu nått över 70 poäng för fjärde gången i NHL-karriären. En bedrift bara tolv NHL-backar gjort genom tiderna, bland annat Börje Salming och Nicklas Lidström.

LÄS MER: Svenska stjärnornas toksågning av NHL efter OS-beskedet.

Se Erik Karlssons luriga mål från i natt här: