TV: Galna NHL-matchen som får "Slagskott" att framstå som ett kramkalas

TV: Galna NHL-matchen som får ”Slagskott” att framstå som ett kramkalas

Ibland överträffar dikten verkligheten.
Som i dag för 15 år sedan, när Anaheim Ducks och Calgary Flames match spårade ur fullständigt och fick filmen ”Slagskott” att framstå som en romantisk komedi.

Det händer numera sällan och tur är väl kanske det. För sådan galenskap som Anaheim och Calgary bjöd på för 15 år sedan är svår att försvara.

Allt började i den tredje perioden. Ett frustrerat Calgary blir på hemmaplan utspelat av Anaheim och Jean Sebastian Giguere är på väg att hålla nollan. Den som tappar det först är Calgarys hårding och slagskämpe Craig Berube.
Han fullföljer en tackling på Giguere (!) vilket leder till ett mindre slagsmål med svenske backen Niclas Hävelid, som råkar stå närmast.

Men helvetet brakar löst på riktigt när Ducks hårding Kevin Sawyer bestämmer sig för att hämnas. Inte genom att gå efter Berube, utan genom att tackla Calgarys målvakt Mike Vernon (!!).
Sedan är farsen i full gång.

Har ni kommit en bit in i klippet vet ni att man trots upprepade försök inte lyckas få igång matchen. Tre gånger i rad försöker domarna få till en tekning, men nya fighter bryter ut gång på gång.

I slutet av matchen har det varit så många incidenter och utvisningar att det är rätt tomt på Calgarys avbytarbås. EN stackars spelare sitter på bänken (ursäkta bildkvaliteten).

brawl

Kalaset slutade med 19 fighting majors och 309 utvisningsminuter. Calgary var uppe och snuddade vid NHL-rekordet för flest utvisningsminuter under en period med 190 minuter. Galningen Craig Berube var inte oväntat den som samlade på sig flest minuter, med 33.
Noterbart är också att Anaheims svenska trio Hävelid, Samuel Påhlsson och Patric Kjellberg totalt samlade ihop exakt 0 utvisningsminuter…

LÄS MER: Jätteproppen som förvandlar hockeymatchen till ett slagfält
 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.