Jesper Bratt har lyckats ta NHL-plats – Alexander Nylander skickas till AHL

Storskrällen i natt: Svenske jättelöftet tar plats i NHL – men en annan går miste

Jesper Bratt gör en nästan osannolik resa den här sommaren.
19-åringen lämnar spel i HockeyAllsvenskan med AIK – och är nu klar för spel i NHL med New Jersey Devils.

Senaste säsongen slog Jesper Bratt verkligen igenom i HockeyAllsvenskan för AIK. Nu väntar ett ännu större steg för 19-åringen.

I natt kom beskedet att svenske jättelöftet tagit en plats i New Jersey Devils NHL-trupp efter att ha imponerat under försäsongen. Bratt är ett av 23 namn som nu ska gå in i NHL-säsongen med Devils och då har svensken 9 NHL-matcher på sig att bevisa om han är där för att stanna.

För efter 9 matcher måste Devils ta beslutet om 19-åringen ska få fortsätta i NHL eller skickas ned till farmarlaget London Knights i AHL. Bratt, som aldrig spelat i SHL, hoppas så klart på det förstnämnda.

Sex svenskar skickas till AHL

Desto tyngre besked fick sex andra svenskar i natt som nu skickas till AHL. Allra främst handlar det om lillebror Alexander Nylander som gjorde fyra NHL-matcher förra säsongen för Buffalo Sabres men som nu skickas tillbaka till farmarlaget Rochester Americans i AHL igen.

Dessutom får Mario Kempe (Arizona Coyotes), Gustav Forsling (Chicago Blackhawks), Filip Sandberg, Marcus Sörensen och Joakim Ryan (alla tre hos San Jose Sharks) vänta på fler NHL-matcher då samtliga skickas ned till AHL.

I natt drar nya NHL-säsongen igång.

LÄS MER: Svenske NHL-backen byter klubb – blir lagkamrat med svenskduon

https://twitter.com/NJDevils/status/915318903215214592?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Fhockey%2Fnhl%2Fsvenske-supertalangen-redo-for-debut-i-nhl%2F