SHL-klubbens drömvärvning – meriterade Tre Kronor-målvakten klar

Linköping värvar Jonas ”Monstret” Gustavsson.
Detta bekräftade klubben under torsdagen.
– Väldigt inspirerande och kul, säger han till klubbens hemsida.

Jonas ”Monstret” Gustavsson är tillbaka i SHL. Efter åtta säsonger i världens bästa hockeyliga vänder svensken hem för spel med Linköping. 

Den 32-årige målvakten slog igenom i AIK innan han bytte till Färjestad där han fick sitt stora genombrott. 2008/09 vann han SM-guld med Karlstadsklubben och prisades samtidigt som ligans bäste spelare. Efter det tog ”Monstret” flyttlasset över Atlanten för att testa lyckan i NHL. Sedan har det blivit 179 NHL-matcher för klubbarna Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins och Edmonton Oilers. Dessutom har han gjort flertalet framträdanden för Tre Kronor med ett OS-silver i Sotji som främsta merit.

Nu återvänder alltså ”Monstret” till Sverige. Däremot blir det inte en återkomst i Färjestad, utan den rutinerade målvakten har i stället skrivit på ett treårskontrakt för Linköping som presenterade sin storvärvning under torsdagen.
Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige. Jag har varit här borta i många år och under den tiden har hockeyn i SHL förändrats mycket så det känns väldigt kul att få testa på det. Att få vara med och vinna någonting tillsammans med lagkamrater, de som jobbar i organisationen och supportrar är det som driver mig, säger Gustavsson till LHC:s hemsida.

Gustavsson ersätter därmed Marcus Högberg som flyttar i motsatt riktning över Atlanten för att spela med Ottawa Senators kommande säsong.

LÄS MER: JVM-hjälte återvänder till Sverige – klar för SHL-klubb