Patrik Laine bjuder på en riktig Erik Karlsson-kopia – i stora showen i natt

Patrik Laines mäktiga Erik Karlsson-kopia – i finländarens stora show i natt

Patrik Laine har vaknat till liv igen.
Förra säsongens succérookie bjöd på stor show i natt med två mål och tre assist.
Och dessutom en riktig drömpassning á la Erik Karlsson.

Det är bara försäsong fortfarande men Patrik Laine är redan nu glödhet. Finländaren som tog hela NHL med storm under sin rookiesäsong i fjol klev i natt fram för sitt Winnipeg Jets och bjöd på stor show i träningsmatchen mot Calgary Flames.

Laine var inblandad i allt och levererade hela 2 mål och 3 assist i 5-2-segern mot Calgary, med en stackars Eddie Läck i målet. Vinsten var den första för Winnipeg under försäsongen och Laine bevisade bara att han kommer att fortsätta dominera även nästa säsong.

Förutom de fem poängen i matchen så bjöd Laine även på en drömpassning som är en minikopia av Erik Karlssons redan klassiska passning från i våras.

Se Laines Erik Karlsson kopia här:

Dock missade lagkamraten Nikolaj Ehlers möjligheten när han frispelades av Laine. Men finländaren ville ändå inte reta sin lagkamrat för vad som hade blivit en otrolig assist.
– Nä, det gjorde jag inte. Förra säsongen gjorde han inte så många mål på omställningar och flera retade honom för det. Så jag vill inte skada hans självförtroende inför den nya säsongen. Han kommer att göra många mål från den positionen, jag får bara fortsätta mata honom passningar och förhoppningsvis gör han mål, säger Laine efter matchen.

LÄS MER: Laines underbara gest – gav 8-åringen oförglömlig födelsedag

Kolla in Patrik Laines show i natt:

https://youtu.be/7_XXHw3XsBk