NHL:s allra hetaste svensk: ”Jag måste tacka Frölunda”

Storsuccé med Columbus Blue Jackets den här säsongen och NHL:s hetaste svensk heter Alexander Wennberg. Men han glömmer aldrig vilka som byggde hans succé.

NHL:s allra hetaste svensk är uppfostrad i Frölunda. Men det handlar inte om Henrik Lundqvist, Erik Karlsson eller John Klingberg – utan Alexander Wennberg. På de 20 första matcherna har det blivit 4 mål och 15 assist från 22-åringen som är i topp av den svenska poängligan den här NHL-säsongen.
– Jag känner själv att jag blivit bättre. Jag har självförtroendet, vågar göra saker. Jag mognar och kommer in i det mer och mer, säger Wennberg i en intervju med GP.

Svensken glömmer heller aldrig vilka som lade grunden för succén i NHL den här hösten. Det var hos Frölunda som Wennberg fick chansen i SHL och det var det som blev språngbrädan till världens bästa hockeyliga på andra sidan Atlanten.
– Hockeymässigt var det jävligt lärorikt med flytten till Göteborg. Jag hade aldrig bott hemifrån ens. Jag har mycket att tacka Frölunda för. Jag håller kontakt med Robban Ohlsson fortfarande. Han var grym för mig och har en stor del i det jag har åstadkommit, säger Wennberg till GP och fortfarande håller hårt i sin hockeydröm.
– Självklart är det stora målet att vinna Stanley Cup. Det har jag alltid drömt om. Men annars går jag aldrig omkring och funderar på vad som händer med kontrakt eller vad som sker om fem-sex år. Det får jag ta när det kommer. Det passar mig bra, jag lever i nuet.

LÄS MER: Är det här NHL:s mäktigaste straffavgörande någonsin?

https://youtu.be/zKuC5w_wNO4

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.