NHL-rykten: Blir det här sommarens två monstertrejder?

NHL-rykten: Blir det här sommarens två monstertrejder?

Det är inte bara i SHL det är silly season. För trots att Stanley Cup-slutspelet är i full gång så cirkulerar det redan mängder av rykten kring NHL-lagen.
Vi har samlat några av dem här.

• Vancouver Canucks missade slutspel i år och behöver förstärka ordentligt. Enligt Vancouver Sun är namn som Tampa Bays Jonathan Drouin, Bostons Loui Eriksson och New York Islanders Kyle Okposo spelare som klubben kommer sikta in sig på. Andra spelare med utgående kontrakt som kan bli aktuella är enligt The Province Chicagos Andrew Ladd och New York Rangers Eric Staal.

• Att Edmonton Oilers behöver förstärka försvaret är alla överens om. Det talades länge om NY Islanders Travis Hamonic eller Winnipeg Jets Jacob Trouba. Hamonic ville tidigare bort från Islanders, men har ångrat sig. Då återstår Trouba eller spelare som Anaheims Sami Vatanen, Colorados Tyson Barrie eller Dallas Jason Demers. Men frågan är vad Oilers är villiga att ge upp i ett byte. Det har tidigare spekulerats i att forwarden Jordan Eberle hänger löst.

• Ryktena kring Montreals stjärnback P.K. Subban vägrar att försvinna. Subban har en no trade-klausul som kickar igång den 1 juli, men innan dess kan Montreal alltså byta bort spelaren. Ett byte som de har ryktats om är centern Leon Draisaitl, svenske backen Oscar Klefbom och Oilers förstarundeval i draften för Subban.
subbanFoto: Getty Images.

• Boston Bruins har mer eller mindre räknat bort Loui Eriksson. CBS listar ett par spelare som Bruins håller högt som ersättare för Eriksson: David Backes och Troy Brouwer i St. Louis, Kyle Okposo i NY Islanders och Chris Stewart i Anaheim.

• Dallas Stars åkte på en 1–6-förlust i sjunde avgörande mötet med St. Louis i Stanley Cup. Det var ingen rolig kväll för målvaktsduon Kari Lehtonen och Antti Niemi. Lehtonen släppte in tre mål på åtta skott och blev utbytt halvvägs in i matchen. Niemi, som kom in, var inte mycket bättre: två insläppta på 10 skott.
Att Dallas behöver göra något åt sin målvaktssituation står klart och många experter uppmanar Dallas att gå efter en av ligans bästa målvakter: Henrik Lundqvist.
Enligt The Hockey News är ett byte mellan Rangers och Stars en bra idé för båda lagen. Stars får sista pusselbiten i ett lagbygge som kan gå för titeln redan nästa år. Rangers, å andra sidan, behöver bygga för framtiden. Enligt The Hockey News ranking av samtliga NHL-lags talangpool, ligger New York-laget sist. Stars har talanger och draftval att ge upp och ge Rangers en snabbstart i nybygget.
Vad säger ni, vill ni se att Henrik Lundqvist stannar i Rangers eller söker en ny utmaning i Dallas?

Gilla Sportbibeln om du också älskar NHL.