NHL: Ny klubb för Nyquist och Stamkos till New York Rangers?

Det är redan högsäsong för spekulationer kring spelarbyten i NHL, trots att vi börjar närma oss Stanley Cup-final. Här har vi samlat några av de hetaste ryktena från världens bästa hockeyliga.

• Det har tidigare spekulerats i chanserna att New York Rangers börjar sin generationsväxling genom att byta bort Henrik Lundqvist. En annan spelare som klubben kan trejda är forwarden Rick Nash. 31-åringen har dock ett fett kontrakt (lönetaksträff på 7,8 miljoner dollar) och en begränsad no trade-klausul. Men Rangers kan försöka tvinga fram en trejd för att förstärka på backsidan.

• Colorado Avalanche behöver skriva nytt kontrakt med Tyson Barrie. Om förhandlingarna går trögt, spekulerar New York Post i att Rangers kan komma att försöka byta till sig backen. Det skulle förmodligen kosta dem antingen Nash eller forwarden Chris Kreider.

• Det går knappt en dag utan att Tampa Bay Lightnings superstjärna Steven Stamkos nämns i ett rykte. 26-åringen blir klubblös i sommar och kan själv välja och vraka bland anbuden. Rangers (så klart) är en klubb som kommer rycka i Stamkos, men Sportsnet skriver att även New York Islanders kommer gå all in på Stamkos. Islanders kommer förmodligen tappa Kyle Okposo och Frans Nielsen, vilket gör att det finns rum i budgeten för Stamkos. En annan sak som talar för Islanders: Stamkos är god vän med lagkapten John Tavares.

 
• Om Henrik Lundqvist inte är ett möjligt alternativ, så kan Dallas rikta blickarna mot Vancouver i stället i sin jakt på en ny målvakt. Enligt The Province skulle Canucks vara intresserade av att byta bort Ryan Miller och lämna över förstaspaden till Jacob Markström.

• Enligt rapporter från Boston var Bruins nära att byta bort Loui Eriksson mot St. Louis Blues back Kevin Shattenkirk vid deadline tidigare i våras. Nu är svensken kontraktslös och kan välja vilken klubba han vill, men Bruins lär vilja fortsätta jakten på Blues-backen. Ett annat alternativ för Boston – som behöver förstärka backsidan – är Rangersbacken Keith Yandle, som är uppväxt i just New England.

• Det ryktas även mycket om Detroit Red Wings. Pavel Datsyuk kan ha spelat sin sista match, nyckelspelare som Henrik Zetteberg och Niklas Kronwall börjar bli till åren och underifrån kommer en rad intressanta namn. Det är framför allt på backsidan som Red Wings behöver förstärka och det har spekulerats i att klubben kan tänka sig byrta bort Gustav Nyquist, som ju var en av få ljuspunkter i Tre Kronor under hockey-VM.

 

Gilla Sportbibeln för att få fler NHL-nyheter i ditt Facebook-flöde.