När Uffe Samuelssons knytnäve retade gallfeber på stjärnspelaren

Ulf Samuelsson och Cam Neely hade väldigt svårt för varandra. För exakt 24 år sen fick NHL-publiken ett bevis på detta när de båda drabbade samman i en vild fajt.

Med sina hårda kroppstacklingar och fula tricks benämndes Ulf Samuelsson som en av NHL:s minst omtycka spelare. Något som gav honom smeknamn som ”Robocop” och ”Tuffe Uffe”. På tio säsonger i NHL samlade den ökände svensken ihop över 2000 utvisningsminuter, många av dem efter brutala slagsmål.

Ett av dem för exakt 24 år sen då Samuelssons Pittsburgh Penguins drabbade samman med Boston Bruins. Bostons hårdföre stjärnspelare Cam Neely fick nog när Samuelsson gav honom en rejäl smäll framför mål. Något som slutade i en ordentlig holmgång.

 

Redan innan denna fight hade Samuelsson och Neely haft extremt svårt för varandra. Under årens lopp blev det flera gånger handgemäng när de båda ”tuffingarna” ställdes öga-mot-öga på isen. Neely tvingades avsluta sin karriär redan som 26-åring. Många menar att det var en knätackling av ”Tuffe Uffe” som låg bakom höftskadan som satte punkt för kanadensarens karriär.

LÄS MER: Den gången Ulf Samuelsson tacklade Wayne Gretzkys fru