När Nylander och Jagr hade lekstuga i NHL: ”Det var riktigt häftigt”

Tillsammans svarade de för 527 poäng på två säsonger.
Michael Nylander minns gärna tillbaka på tiden med Martin Straka och Jaromir Jagr – en av de bästa kedjorna i Rangers historia.
– Vi hade en kemi som är svår att beskriva, säger Nylander.

Martin Straka, Jaromir Jagr och Michael Nylander bildade mellan 2005 och 2007 en fruktad trio i New York Rangers. Kedjan är en av de bästa i klubbens historia.
– Det var hur kul som helst. Vi hade en sådan kemi att det är svårt beskriva. Det var bara att gå ut och spela, säger Michael Nylander, som får något glatt i rösten när Sportbibeln ber honom prata om tiden med Straka och Jagr.

Nylander gjorde karriärens poängmässigt bästa NHL-säsonger med den tjeckiska duon (79 respektive 83 poäng). Totalt svarade Rangers supertrio för 527 poäng på två säsonger.
– Det var ett otroligt självförtroende i hela kedjan. Självklart fanns det svackor, men det var häftigt. Riktigt skoj. Det var roligt att spela hockey. Vi hade bra kemi, säger Nylander.

Nylander spelade sin sista säsong i NHL 2008/09 och efter några år i olika länder la han skridskorna på hyllan efter säsongen 2014/15. Straka la av 2014 efter att ha spelat de sex sista åren i HC Plzen, där han i dag är general manager och sedan oktober 2016 också tränare.

Den ende som i dag är aktiv är Jagr, 45, och Nylander är väldigt imponerad av sin tidigare radarpartner.
– Han är kanon. Han är bra både på och utanför isen. Han vill vara bäst hela tiden. Vi umgicks utanför rinken då och då. Han är en supertrevlig kille, säger Nylander.

Har ni kontakt fortfarande?
– Inte jätteofta, men han är grym. Han tränar stenhårt, och vill fortfarande prestera, säger Nylander.

Se några av trions magiska prestationer:

LÄS MER: ”Nyllet” avslöjar NHL-backarna som han hatade att möta