När Fedorov tackade för sig i NHL – med ett drömmål på Lundqvist

Sergei Fedorov är utan tvekan en av de största hockeyspelarna genom tiderna och när han stod för sitt sista NHL-mål var det något utöver det vanliga. Kolla bara in ryssens otroliga skott som överlistade självaste Henrik Lundqvist.

När Sergei Fedorov draftades i fjärderundan 1989 kunde ingen förutspå vad som väntade. 20 år senare, efter 18 säsonger i NHL mestadels i Detroit Red Wings, ansågs ryssen som en av de främsta hockeyspelarna någonsin och valdes förra året in i Hockey Hall of Fame.

Sin sista NHL-säsong, år 2009, spenderade Fedorov i Washington Capitals och i slutspelet skulle han komma att göra sitt sista mål någonsin i världens främsta hockeyliga. Det var i det sjunde och avgörande åttondelsmötet mot New York Rangers som ryssen ensam på en kontring fintade bort backen Wade Redden med en läcker sidledsförflyttning och drog till. Det stenhårda skottet letade sig in bakom en häpen Henrik Lundqvist i Rangers-målet och lagkamraten Alexander Ovetjkin kunde knappt tro sina ögon.

Målet innebar 2-1 och Washington tog sig vidare till kvartsfinal. Väl i semifinalen blev det stopp mot Pittsburgh Penguins och Sergei Fedorov la NHL-skridskorna på hyllan för sista gången. Men ryssens sista mål någonsin i NHL är något som går till historien.

LÄS MER: Här tar Selänne över showen – inför ögonen på motståndarna Gretzky och Messier

Kolla in Fedorov sista NHL-mål här:


 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.