När Ed Belfour skrev All Star-historia med värsta tavlan någonsin

När Ed Belfour skrev All Star-historia med värsta tavlan någonsin

Ed Belfour ses som en av de bästa hockeymålvakterna någonsin. Men trots mängder av sjuka räddningar finns det en viss situation som säkert etsat sig fast lite extra. Den här incidenten glömmer han nog gärna så fort som möjligt.

Efter totalt 18 säsonger i NHL, mestadels med Chicago Blackhawks, pensionerade sig målvakten Ed Belfour 43 år gammal. Avslutningsvis gjorde han faktiskt en säsong med Leksand i Hockeyallsvenskan, där laget trots serieseger inte klarade av kvalserien till SHL. För fem år sedan blev kanadensaren invald i Hockey Hall of Fame – men det finns en viss incident som säkerligen inte var anledningen till att han valdes in.

I All Star-matchen 1993 stod Ed Belfour i målet för Western Conference-laget. Men bara minuter in i den första perioden skulle olyckan vara framme. Pucken studsade från andra sidan rinken mot Belfour som skulle ut och möta pucken. Han såg ut att ha kontroll på pucken – men på något sätt studsade den mellan benen, över klubban, och Mike Gartner kunde enkelt sätta ledningspucken. Som tur är har Belfour mängder av snygga räddningar i ryggen, men trots det lär den här händelse finnas med i hockeyälskares minnen för all framtid.

LÄS MER: Är det här århundradets kyligaste målvakt

Kolla in Belfours sjuka tabbe här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.