Lindros hälsning till svenska hjältarna under Hall of Fame-talet

Lindros hälsning till svenska hjältarna under Hall of Fame-talet

I natt valdes Eric Lindros in i Hockey Hall of Fame.
I ett känslofyllt tal skickade han speciella hälsningar till två svenskar – Börje Salming och Mikael Renberg.

I natt blev Eric Lindros, målvakten Rogie Vachon, ryske legendaren Sergej Makarov och bortgångne Pat Quinn invalda i Hockey Hall of Fame. En av de finaste utmärkelserna man kan få som hockeyspelare.

Lindros var i Philadelphia länge lagkamrat med Mikael Renberg och tillsammans med John LeClair bildade trion den fruktade kedjan Legion of Doom. Renberg var på plats i Toronto igår och fick en speciell hälsning under Lindros väldigt känslofyllda tal.
– Under en match mot Los Angeles Kings åkte ”Rennie” omkring och slog med klubban mot Marty McSorley. Jag såg att han blev mer och mer irriterad. Till slut varnade jag ”Rennie” att McSorley, som var en tuffing och kunde slåss, inte skulle ta emot fler slag innan han exploderade. Och det var exakt vad som hände. Så jag fick ta den fajten för ”Rennie”. När jag sedan satt i utvisningsbåset såg jag på andra sidan hur Rennie från sin plats i vårt spelarbås vinkade oskyldigt till mig.

Lindros berättad även en historia som involverade en viss Börje Salming, som också var på plats i Toronto.
– Jag åkte skridskor på en rink utanför Toronto och där var även Börje Salming. Jag hade sett upp till honom länge och var väldigt nervös när jag hamnade intill honom i båset. Men Salming var supercool och frågade om han fick känna på mina nya hockeyhandskar och när han hade gjort det sa han att jag skulle bli framgångsrik, om jag fortsatte att spela med handskarna. Det glömmer jag aldrig, sa Lindros.

Lindros avslutade sitt tal med att bjuda upp sin bror Brett.

Gilla Sportbibeln Hockey om du vill ha hockeynyheter, häftiga videos och bilder direkt i ditt Facebook-flöde.